Tilgængelighedserklæring

HF & VUC Klar forpligter sig til at gøre webstedet https://shop.vucklar.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://shop.vucklar.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte HF & VUC Klar , hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://shop.vucklar.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Testet af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tekstalternativer
  jf. 1.1 Der findes ikke-tekst indhold, der skal have tekstalternativ. Disse vil sammen med de øvrige emner blive rettet til ved en fælles gennemgang af forhold, senest 1. kvartal 2021.
 • Tilpasset - information og relationer
  jf. 1.3.1 har vi informationer og relationer, der skal rettes til, så det kan præsenteres på forskellige måder. Vi har et par enkelte tilrettelser til 1.3.2 meningsfuld rækkefølge.
 • Adskillelig
  jf. 1.4 Har vi steder, der skal gøres lettere at adskille, bl.a. i forhold til farve, kontrast, ændring af tekststørrelse, ombrydningsvisning, kontrast for ikke-tekstbaseret indhold samt indhold ved svævepegning eller fokus.
 • Anvendelig - tilgængelig via tastatur
  jf. 2.1 har vi indhold, der ikke kan tilgåes via tastaturet.
 • Navigerbar
  jf. 2.4 har vi forhold omkring navigation, der skal rettes til. Bl.a. i forhold til titler og fokusrækkefølge.
 • Forståelig
  jf. 3.1 læselighed har vi indhold, hvor sproget ikke er korrekt angivet gn. HTML. Desuden er skal siden rettes til i forhold til 3.3 Inputhjælp, hvor der flere steder mangler instrukser.
 • Robust
  Jf. 4.1 Kompatibel skal vi have rettet i forhold til både parsing, navn, rolle værdi samt statusbeskeder, så indholder bliver mere robust overfor fremtidige brugeragenter.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Alle ovenstående forhold vil blive rettet i samarbejde med de øvrige skoler i samarbejdet og leverandøren af webshoppen. Det forventes at være udbedret i første kvartal 2021.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.