Tilgængelighedserklæring

ZBC forpligter sig til at gøre webstedet https://www.zbc.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.zbc.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte ZBC, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.zbc.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har brugt forskellige analyseværktøjer blandt andet Wave. Og vi få hjælp fra et bureau til yderligere afdækning og udbedring af mangler.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Manglende beskrivelser på filtre/dropdowns
  Der mangler form labels på søgefiltre og dropdowns på oversigtssiderne. Vi forventer af fejlen er løst ved udgangen af 2020
 • Noscript element tilstede
  Vi bruger noscript-element på vores googletagmanager-script og css-script. Vi vil se om vi kan finde en alternativ løsning inden udgangen af 2020
 • Manglende mulighed for at springe gentagent indhold over
  Det er ikke muligt at springe gentagent indhold over. Vi skal have indsat noget kode, som sørger for dette inden udgangen af 2020.
 • Mangler alt-tekst på dekorative billeder
  Der mangler decoration-tags på alle hero- og bootompix, som bruges til pynt. Vi vil sørge for at tagge disse billeder korrekt op inden udgangen af 2020
 • Manglende H1-tag på uddannelsesbeskrivelser
  Der mangler H1-tags på uddannelsesbeskrivelserne. De blev fjernet da vi lagde en tekstboks oven i herobilledet. Vi skal have H1 på igen + overveje, hvordan tekstboksen på billedet tagges op. Vi satser på, at det kan løses i 2020
 • Logo-tag mangler
  Vi skal have et logo-tag på vores logo. Det får vi inden udgangen af 2020
 • Iframes mangler beskrivelse
  Vi skal have mulighed for at lægge beskrivelser på vores Iframes. Det får vi i 2020
 • Manglende beskrivelser på SOME-links og google kort
  Vi mangler beskrivelser på vores SOME-links i footeren og på vores google kort. Det skal vi have udbedret. Vi satser på at nå det i 2020.
 • Manglende kontrast i topmenuen
  Der mangler kontrast i den hvide topmenu på blåt baggrundsbillede. Vi vil overveje, hvordan vi kan gøre det bedre inden udgangen af 2020. Ellers får man en menu med sort tekst på hvid baggrund ved mouseover. Så det kan måske hjælpe de fleste.
 • Mulighed for at styre lyd på videoer
  Vi skal afdække, hvordan vi kan sørge for at lyden kan styres, når videoer starter. Afdækning 2020.
 • Meningsfuld rækkefølge
  Vores indhold skal være tagget op, så skærmlæsere kan forstå indholdet. Vi vil identificere omfanget af opgaven i 2020. Og finde løsninger i 2021.
 • Tilgængeligt multimedieindhold
  Vi skal afdække, hvordan vi kan præsentere multimedieindhold tilgængeligt på siden i 2020. Vi vil arbejde med at gøre multimedieindhold eller alternativer til multimedieindhold tilgængeligt på siden i 2021.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  De pdf-filer, vi har liggende henvender sig typisk til en meget lille læserskare. Indholdet i de pdf-filer (typisk brochurer), som henvender sig til et større publikum, vil typisk kunne tilgås som html også. Vi vil sørge for at nye pdf-filer, som henvender sig til nye studerende gøres webtilgængelige.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi monitorerer hjemmesiden med værktøjer for løbende at optimere tilgængeligheden. Vi retter fejl og har en liste over fejl, som skal gennemgåes og rettes.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.