Tilgængelighedserklæring

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering forpligter sig til at gøre webstedet https://www.workindenmark.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.workindenmark.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.workindenmark.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har anvendt Qual Web til at vurdere sitet. Sitet er bygget juni 2021 og er leveret ud fra anerkendt standard WCAG 2.1., herunder niveau AA.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Manglende sprogopmærkning, når vi anvender ord på et andet sprog end engelsk
  Der er på websitet anvendt ord på et andet sprog end engelsk, som er websitets standardsprog. Det sker, når vi også præsenterer de danske betegnelser på fx de vigtige dokumenter og institutioner, fx sundhedskort, borgerservice, for websitets målgruppe at flytte til eller leve i Danmark. Vores site har ikke mulighed for at markere sprog specifikt på nogle af de udvalgte ord, som ikke er engelsk. Dette gælder også publikationer, som har ikke-engelsk ord i indholdet. Vi arbejder på at løse sprogopmærkning for ikke-engelske ord i pdf’erne, mens der ikke er tekniske løsninger for selve indholdssiderne på sitet. Brugere, som har svært ved at forstå indholdet, kan ringe til Workindenmark for at få uddybende forklaring.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • E-læringen om jobsøgning i Danmark opfylder ikke kravene vedr. tekstlige beskrivelser, overskriftstrukturer, betjening uden sensoriske egenskaber, alt-tekster, farvekontraster, de billeder, der indeholder tekster.
  Vores e-læringsprogram anvender et tredjepartsprogram, Articulate Rise 360. E-læringen er lavet i programmet og er blevet eksporteret til brug for websitet. Programmet understøtter ikke nogle af kravene i tilgængelighedsdirektivet. For at udbrede disse problemer kræver det at bygge e-læringskurset på ny på det CMS, som vi anvender. Dette vil give os en stor økonomisk og ressourcemæssig byrde uden at opnå samme brugervenlighed og en variation af funktionerne som Articulate Rise 360. Articulate arbejder pt. med at imødekomme nogle af de krav, som pt. ikke er overholdt, og indføre nye funktioner. Nogle af problemerne vil blive løst af disse nye funktioner. Disse vil blive rettet løbende, når de lancerer funktionerne.

Ikke omfattet af loven

 • Manglende synstolkning i videoerne
  De videoer, som oprindeligt blev publiceret inden den 23. september 2020 på Workindenmarks forrige site, har ikke synstolkning, da reglen kun gælder for de videoer, der bliver publiceret efter den dato.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

WIDK anvender Siteimprove og Qualweb til at højne websitets webtilgængleighed løbende. Vi koncentrerer os om at rette eksisterende tekniske fejl og tilgængeliggøre pdf'erne på sitet.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.