Tilgængelighedserklæring

UdviklingVejen forpligter sig til at gøre webstedet https://www.visitvejen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.visitvejen.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte UdviklingVejen, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.visitvejen.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: VisitVejen er en del af Visitdenmarks drupalløsning, som har fået foretaget teknisk gennemgang sammen med eksterne eksperter. VisitDanmark har stillet et scanningsværktøj til rådighed. Samtidig har vi selv testet udvalgte sider på sitet for tilgængelighed og har rettet en række redaktionelle fejl. Scanningsværktøjet gennemfører en ugentlig scanning, som manuelt gennemgås og fejlretning foretages.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tasteturfælde
  Når der foretages en søgning i søgefeltet på websitet, kander ikke navigeres i søgningen ved anvendelse af tastatur – hverken piletaster eller tab. Brugerne har kun mulighed for at tilgå øverste resultat ved søgning gennem tastaturgenveje. Dette er et teknisk problem, som VisitDenmark arbejder på at få løst.
 • Redaktionelle fejl:
  Vi er ved VisitVejen indholdsleverandører til VisitDenmarks webplatform, og vi har gennemført en grundig gennemgang af sitet i relation til tilgængelighed. Vi anvender det scanningsværktøj, som VisitDenmark stiller til rådighed. Vi har rettet overskriftshiarkier og -indhold, ødelagte links, stavefejl, alt tekster til billeder, titels på film etc. Sitet indeholder ingen billeder, der viser tekst. Vi ved, at sider med produktoversigter (guidesider) "bider" et eller flere bogstaver af introduktionsteksten, men i lyset af at den teksten er intakt, når der klikkes på produktet og at "afbidningen" er svær at styre, har vi valgt ikke at bruge ressourcer på denne tilpasning.
 • PDF-filer:
  Vi er vidende om, at der på sitet ligger ca. 20 pdf-filer, der ikke er tilgængelige. Det er primært elektroniske udgaver af en række analoge cykeltursfoldere. Størstedelen af indholdet er tilgængeligt som digitale produkter, men skulle der være brug for at kende indholdet af en konkret pdf-fil, så kan man kontakte os pr. telefon, så vil vi læse op. Der er tale om foldere, som vi ved, der er et relativt lille brug af.
 • Videoer:
  Videoer er ikke alle forsynet med undertekster. Der er tale om videoer, som primært viser stemninger og har musik som lydside. Dette har vi skrevet i titleteksten til videoen. Enkelte videoer indeholder tale, der ikke er undertekstet. Disse videoer er af ældre dato, og der er relativt lille brug af dem.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har i sommeren 2022 afsluttet en større gennemgang af hele sitet med henblik på at udbedre tilgængelighedsudfordringerne. Vi har tilført title tekster til ca. 600 digitale produkter i GuideDanmark-databasen, tilført titletekster til alle videoer på produkterne og har tilpasset overskriftshiarkier og specifikke overskriftsformuleringer på de fleste sider. Vi har efterfølgende lavet nye arbejdsprocesser for indholdshåndtering og fejlretning, bl.a. med ugentlig gennemgang af ødelagte links og stavefejl. Vi følger aktivt med i VisitDanmarks arbejde for at lave de nødvendige tekniske tilpasninger. Vi har siden 2013 ikke fået nogen henvendelser i relation til tilgængelighed til visitvejen.dk.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.