Tilgængelighedserklæring

UdviklingVejen forpligter sig til at gøre webstedet https://www.visitvejen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.visitvejen.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte UdviklingVejen, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.visitvejen.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: VisitVejen er en del af Visitdenmarks drupalløsning, som har fået foretaget teknisk gennemgang sammen med eksterne og som har et scanningsværktøj på vej. Vi har undervejs selv testet udvagte sider på sitet for tilgængelighed og har rettet en række redaktionelle fejl.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tasteturfælde
  Når der foretages en søgning i søgefeltet på websitet, kander ikke navigeres i søgningen ved anvendelse af tastatur – hverken piletaster eller tab. Brugerne har kun mulighed for at tilgå øverste resultat ved søgning gennem tastaturgenveje. Dette er et teknisk problem, som VisitDenmark arbejder på at få løst.
 • Redaktionelle fejl:
  Vi er indholdsleverandører til VisitDenmarks webplatform, og vi arbejder løbende på en grundig gennemgang af sitet i relation til tilgængelighed og agter at anvende det af VisitDenmark kommende scanningsværktøj sammen med vores egen indsats. Det være sig overskriftshiarkier og -indhold, linktekster, stavefejl, alt tekster til billeder, titles på film etc. Sitet indeholder ingen billeder, der viser tekst.
 • PDF-filer:
  Vi er vidende om, at der på sitet ligger ca. 20 pdf-filer, der ikke er tilgængelige. Det er primært elektroniske udgaver af en række analoge cykeltursfoldere. Størstedelen af indholdet er tilgængeligt som digitale produkter, men skulle der være brug for at kende indholdet af en konkret pdf-fil, så kan man kontakte os pr. telefon, så vil vi læse op. Der er tale om foldere, som vi ved, der er et relativt lille brug af.
 • Videoer:
  Videoer er ikke alle forsynet med undertekster. Der er tale om videoer, som primært viser stemninger og har musik som baggrund. Dette har vi skrevet i titleteksten til videoen. Enkelte videoer indeholder tale, der ikke er undertekstet. Disse videoer er af ældre dato, og der er relativt lille brug af dem.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder i 2022 med en minutiøs gennemgang af hele sitet med henblik på at udbedre tilgængelighedsudfordringerne. Vi afventer her især scanningsværktøjet fra VisitDenmark. Vi har tilført title tekster til ca. 550 digitale produkter i GuideDanmark-databasen, tilført titletekster til alle videoer på produkterne og er i gang med at gennemgå overskriftshiarkier og specifikke overskriftsformuleringer på alle sider. Når den grundlæggende revision af sitet er på plads, har vi lavet nye arbejdsprocesser for indholdshåndtering. Vi har siden 2013 ikke fået nogen henvendelser i relation til tilgængelighed til visitvejen.dk.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.