Tilgængelighedserklæring

ODENSE KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.visitodense.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.visitodense.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte ODENSE KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.visitodense.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: VisitOdense benytter den nationale webportal stillet til rådighed af VisitDenmark. VisitDenmark har fået hjælp af hhv. FFW (teknisk) og Diversa (konsulent) til at gennemgå hjemmesiden.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tastaturfælde
  Når man foretager en søgning i søgefeltet på websitet, kan der ikke navigeres i søgninger ved anvendelse af tastaturet. Hverken ved at benytte piletaster eller tab. Brugerne har derfor kun mulighed for at tilgå det øverste resultat ved søgning gennem tastaturgenveje. Dette forventes løst Q1 2022.
 • Redaktionelle fejl
  Der er givetvis stadig redaktionelle fejl på sitet, men vi arbejder os igennem alle siderne og håber på at kunne være helt i mål i løbet af 2022.
 • Tidsafhængige medier
  Der findes på siden stadig enkelte videoer og links til videoer der ikke er undertekstede eller tilstrækkeligt beskrevet. De bliver fjernet i løbet af 2022.
 • Adskillelig
  Visse steder er der anvendt farver som virkemiddel, fx links der er indsat i den sammenhængende tekst, disse er markeret med rødt. Linkene er ikke fremhævet på anden måde gennem understregning eller fed skrifttype. Skellet mellem tekst og link kan derfor ikke anses at være gjort tilgængelig.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Rapporter/dokumenter
  Der findes en række PDF-filer på hjemmesiden med kort og rutevejledninger. Disse brochurer er ikke gjort tilstrækkeligt tilgængelige. I løbet af 2022 vil pdf-filerne blive udstyret med beskrivelser af indholdet.
 • Ikoner og billeder mangler tekstalternativer
  Der er en række ikoner og billeder på websitet, hvor der ikke findes et tekst-alternativ. Dette gælder bl.a. for henvisninger til sociale medier i sidefoden.
 • Billeder med tekst
  Der er enkelte steder på websiden, hvor der er billeder hvori der indgår tekst. Disse billeder er således ikke gjort tilgængelige.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi er i gang med en proces hvor vi gennemgår alt indhold på siden og sørger for at det så vidt muligt bliver tilgængeligt for alle. Vi forventer at være helt up to date i efteråret 2022.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.