Tilgængelighedserklæring

Idrættens Analyseinstitut forpligter sig til at gøre webstedet https://www.vifo.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vifo.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Idrættens Analyseinstitut, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vifo.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden fuldt ud. 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Idan har fået nye hjemmesider i 2022 og disse er udviklet efter gældende krav om webtilgængelighed. Indholdet (rapporter mm) der er overført til de nye hjemmesider, er gennemgået manuelt.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Ikke udfyldt

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Gamle PDF-filer
  Idans publikationer udkommet før 23. september 2018 er ikke blevet gjort til tilgængelige pdf-filer. Idans publikationer udkommet mellem den 23. september 2018 og den 31. juli 2021, som er blevet downloadet flere end 100 gange inden for det seneste år, bliver gjort til tilgængelige pdf-filer på den nye hjemmeside. Publikationer efter juli 2021 bliver publiceret som tilgængelige pdf-filer og lever op til kravene om webtilgængelighed.
 • Følgende undtagelser skal tages i betragtning:
  Rapporter, som indeholder mange tabeller, figurer, spørgeskemaer eller særlige formater med baggrundsdata for undersøgelserne o.l., kan være undtaget tilgængelighed, da de anses af en særlig teknisk karakter, som vi har vurderet til at være en uforholdsmæssig stor byrde og ressourcemæssigt for vanskelig at løfte. Disse tabeller, figurer o.l. er derfor ikke gjort tilgængelige – resten af rapporten er. Kortere publikationer som pjecer, pixier o.l., som er beregnet udgivelse på tryk – kan være undtaget og udkomme som tilgængelig pdf forsinket eller udgives evt. kun i tekstformat. Det samme gælder konferenceprogrammer, noter mm. Ikke-tilgængeligt indhold i Idans publikationer kan efter særlig anmodning og begrundelse om tilgængelighed blive genbehandlet.
 • Podcasts
  Transskribering af podcasts er vurderet til at være meget omfangsrig og med så en lille læserskare, at det vurderes til at være en uforholdsmæssig stor byrde.
 • Videoer til mindre målgrupper
  Videoer til intern brug, eller fra konferencer, som har en lille målgruppe.
 • Videodokumentation fra konferencer/webinarer
  Afholdte konferencer og webinarer, der er blevet videooptaget og lagt på hjemmesiden, er ikke tekstet.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi evaluerer og forbedrer løbende de procedurer, vi har udarbejdet i forbindelse med publicering af rapporter o.l. på Idans hjemmesider, så vi sikrer tilgængeligheden bedst muligt. Derudover har vi rettet vores rapportskabeloner og PowerPoint skabeloner til, således, at de som udgangspunkt overholder kravene.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.