Tilgængelighedserklæring

BRØNDBY KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.vestegnenssprogcenter.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vestegnenssprogcenter.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte BRØNDBY KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vestegnenssprogcenter.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Websiden er vurderet ved brug af Siteimprove Accessibility Checher samt manuel gennemgang.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder mangler alternative tekster
  En del billeder, samt login og søgefunktion er uden tekster. Vi forventer ikke at rette fejlenem da de ikke har betydning for læsningen af siden (e.g. logo og søgefunktion, sprogvalg etc)
 • Felt mangler beskrivelse
  På alle sider anvendes et søge ikon, som er uden tekst. Vi forventer ikke at rette dette, da søge-ikonet (et forstørrelsesglas) er alment anvendt på de fleste hjemmesider og søgemaskiner.
 • Teksten fra tekstlinket ved siden af billedet er gentaget i billedets alt-tekst.
  1 Opfattelig, 1.1 Alternative tekster, A, 1.1.1 Ikke-tekstbaseret indhold. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Der forekommer et lokalt link, men det, der linkes til, eksisterer ikke.
  1 Opfattelig, 1.3 Tilpasset, A, 1.3.1 Information og relationer. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Formularelementet har en tekstetiket uden indhold (etiket er tom).
  1 Opfattelig, 1.3 Tilpasset, A, 1.3.1 Information og relationer. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Indtastningsfeltet skal altid indeholde en beskrivelse, som er eksplicit tilknyttet til feltet, for at sikre, at brugere, der anvender hjælpeteknologier, også ved, hvad feltet er til for.
  1 Opfattelig, 1.3 Tilpasset, A, 1.3.1 Information og relationer. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Tilsyneladende er farve den eneste faktor, der kan bruges til at indikere links i tekstblokke.
  1 Opfattelig, 1.4 Adskillelig, A, 1.4.1 Anvendelse af farve. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Linkteksten er en generel tekst, som ikke beskriver formålet med linket. Linket lader heller ikke til at have en programmeringsmæssig kontekst, som beskriver formålet.
  2 Anvendelig, 2.4 Navigérbar, A, 2.4.4 Formål med links (i kontekst). Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Indtastningsfelter bør altid have en beskrivelse, der er eksplicit forbundet med feltet, for at sikre, at brugere, der anvender hjælpeteknologier, også ved, hvad feltet er til for.
  3 Forståelig, 3.3 Inputhjælp, A, 3.3.2 Ledetekster eller instruktioner. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Formularelementet har en tekstetiket uden indhold (etiket er tom).
  4 Robust, 4.1 Kompatibel, A, 4.1.2 Navn, rolle, værdi. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1
 • Indtastningsfelter skal altid indeholde en beskrivelse, som er eksplicit tilknyttet til feltet, for at sikre, at brugere, der anvender hjælpeteknologier, også ved, hvad feltet er til for.
  4 Robust, 4.1 Kompatibel, A, 4.1.2 Navn, rolle, værdi. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1.
 • Farven på tekst og farven på baggrunden står ikke i tilstrækkelig høj kontrast til hinanden.
  1 Opfattelig, 1.4 Adskillelig, AA, 1.4.3 Kontrast (minimum). Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1
 • Formularelementet har en tekstetiket uden indhold (etiket er tom).
  2 Anvendelig, 2.4 Navigérbar, AA, 2.4.6 Overskrifter og etiketter. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1
 • Med tastatur-navigation er det vigtigt, at komponenten i fokus kan blive identificeret visuelt. Hvis komponenten af en eller anden årsag ikke fremhæves, kan brugeren ikke være sikker på, hvilken komponent der er i fokus.
  2 Anvendelig, 2.4 Navigérbar, AA, 2.4.7 Synligt fokus. Vi er i gang med at opdatere hjemmesiden, så den overholder WCAG 2.1
 • Videoer uden tekst. synstolkning og pauseknap
  Vi har videoer som ikke overholder loven, men som løbende vil blive udfaset.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Hjemmesiden tilpasses løbende og i forbindelse med den løben de tilpasning indarbejdes ændringer som øger tilgængeligheden.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.