Tilgængelighedserklæring

VEJLE SPILDEVAND A/S forpligter sig til at gøre webstedet https://www.vejlespildevand.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vejlespildevand.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte VEJLE SPILDEVAND A/S, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vejlespildevand.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Siden er testet ved hjælp af WAVE-testværktøj og brugertest

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Oversigtkort
  Oversigtskortet på forsiden og nogle undersider under 'Projekter' opfylder ikke kravene om tilgængelighed. Oversigtskortene viser vores forskellige kloakprojekter. Vi har lavet en alternativ vej til de viste projekter via links nede under kortet på forsiden, hvor alle projekter er listet i alfabetisk rækkefølge. Det er desuden også muligt at søge alle projekter frem via hjemmesidens søgefunktion.
 • Diagrammer, skitser og grafer
  På vores sides findes en række illustrerende skitser, diagrammer og grafer, der ikke overholder kravene om webtilgængelighed. Vi har tilføjet en beskrivelse af, hvad illustrationen informerer om. Enten er beskrivelsen lavet i billedteksten eller som en del af teksten på den pågældende side.
 • Baggrundsvideo på forsiden
  Baggrundsvideoen på forsiden afspilles automatisk, når brugeren går ind på vores hjemmeside fra en desktop- eller tablet-enhed. Videoen er ikke tekstet eller synstolket, da den primært har en stemningsskabende funktion. Vi har tilføjet en synlig stop-knap, så brugeren med det samme kan stoppe videoen, hvis det ønskes.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-dokumenter
  Vi har en række pdf-dokumenter, som ikke er gjort tilgængelige, fx vores overløbsrapporter, referater fra bestyrelsesmøder og udbudsbetingelser. Arbejdsbyrden står ikke mål med den begrænsede læserskare, som denne type dokumenter har.
 • Videoer
  Vores videoer er ikke synstolkede, da vi vurderer, at det vil medføre en uforholdsmæssig stor økonomisk byrde.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.