Tilgængelighedserklæring

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmar forpligter sig til at gøre webstedet https://www.vap.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vap.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmar, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.vap.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har selv vurderet webstedet og gennemgået det ved brug af værktøjet WAVE Web Accessibility Evaluation Tools. Vi har desuden gennemgået sitet manuelt med redaktionelle øjne, for at sikre at vi finder de fejl, der ikke nødvendigvis blive afsløret med WAVE værktøjet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Forside links: lav kontrast
  De aktuelle links på forside lider nogle steder af en lav kontrast mellem baggrundsfarven og farven på teksten. For at øge tilgængeligheden af links på forsiden har vi planlagt en justering af farver i temaet, der involverer en forstærket kontrast. Dette vil blive opnået gennem justering af farverne for både baggrunden og menupunkterne, så der opnås en markant mere udtalt differentiering mellem farverne. Vi har planlagt en opdatering af sitet, hvor farveforhold er en del af det samlede design. Vi opdaterer sitet inden udgangen af 2023.
 • Tomrum på publikationssiden
  Der er uhensigtsmæssigt meget tomrum nederst på siden Publikationer, hvilket vi løser i 3. kvartal af 2023.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har planlagt en større opdatering af hjemmesiden i nov/dec 2023, hvor vi opdaterer design og indhold. Vi forventer at være færdige med denne opdatering i 1. kvartal af 2024 og afslutter med at gennemgå sitet manuelt for potentielle tilgængelighedsfejl, lave test med værktøjet WAVE, og slutter af med en test hos slutbrugeren. Vi holder os løbende opdateret om regler for tilgængelighed og har indrapporteret VAP.dk til Rigsrevisionens undersøgelse af om Digitaliseringsstyrelsen har levet op til deres tilsynspligt med offentlige websteder. Monitorering og resultater af undersøgelsen vil vi også tage tænke ind og løse kort efter vi modtager resultatet.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.