Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.uu-aalborg.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.uu-aalborg.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.uu-aalborg.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Hjemmesiden er gennemgået med Qualweb og Google Chrome Lighthouse.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Linktekst til billeder
  Alle billeder på websitet mangler en linkbeskrivelse. Forventningen er, at fejlen er udbedret inden udgangen af 2020
 • Navigationssider manglende korrekt angivelse af H1, H2, H3
  Nogle sider mangler gennem af i forhold korrekt brug af H1, H2 og H3. Forventningen er, at fejlen er udbedret inden udgangen af 2020.
 • Ikke-skrivbare pdf-filer
  Pdf-filer mangler beskrivelse ift. indhold. Det arbejdes på at konvertere pdf-filer til tekst eller udarbejde beskrivelser af disse. Forventningen er, at fejlen er udbedret inden udgangen af 2020.
 • Skrivbare pdf-filer
  På sitet er der flere skrivbare-pdf- filer. Filerne fungerer som arbejdsværktøj og vil derfor forblive på sitet, men der vil blive udarbejdet beskrivelser i tekstfeltet, så brugeren har mulighed for at orienterer sig om indhold i filen.
 • Farvevalg og kontraster
  Farvevalg og kontraster lever ikke op til kravene om tilgængelighed. Vores platform er efterhånden forældet, og vi planlægger en større opgradering i 2021, hvor vi forventer at blive et subsite på Aalborg Kommunes hjemmeside, som som står over for en større opgradering, hvor der vil arbejdet mere systematisk med tilgængelighed.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Skrivbare pdf-filer
  På sitet er der flere skrivbare-pdf- filer. Filerne fungerer som arbejdsværktøj og vil derfor forblive på sitet, men der vil blive udarbejdet beskrivelser i tekstfeltet, så brugeren har mulighed for at orienterer sig om indhold i filen.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi følger løbende op på webtilgængelighed. Denne side oprettes som Sub Site på Aalborg.dk i første kvartal 2023, derfor rettes der ikke flere fejl her, men der arbejdes på at alle fejl er rettet til den nye hjemmeside.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.