Tilgængelighedserklæring

Hillerød kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.ung3400.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.ung3400.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Hillerød kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.ung3400.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Kommunens webtilgængelighedskonsulent har analyseret hjemmesiden gennem SiteImproves Accessibility Checker. Denne analyse er blevet præsenteret for Basen, der er ejer af webstedet. Herefter er de gået i gang med at rette eventuelle fejl.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder
  Billeder mangler alternativ tekst. Lederen af Basen er blevet gjort opmærksom på problemet og er i øjeblikket i gang rette fejlen.
 • Kontrast
  Kontrasten mellem skrift og baggrund er ikke på minimin 4,5:1 alle steder på siden. Lederen af Basen er blevet gjort opmærksom på problemet og er i øjeblikket i gang rette fejlen.
 • Links
  Links har ikke allesammen en sigende tekst. Derudover er de ikke allesammen markeret med en stærk nok kontrastfarve ift. omkringliggende tekst.
 • Linktekster
  Identiske linktekster benyttes til forskellige destinationer. Lederen af Basen er blevet gjort opmærksom på problemet og er i øjeblikket i gang rette fejlen.
 • Billedelinks
  Billedelinks mangler alternative tekster. Lederen af Basen er blevet gjort opmærksom på problemet og er i øjeblikket i gang rette fejlen.
 • Bold er benyttet til at formatere tekst
  Visse steder er Bold-tags benyttet i stedet for at markere det som overskrifter (H1-H2-, etc) . Lederen af Basen er blevet gjort opmærksom på problemet og er i øjeblikket i gang rette fejlen.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Basen, der er administrator på hjemmesiden, arbejder løbende med at rette de fejl, der er blevet indrapporteret. Derudover arbejdes der i øjeblikket på en løsning, hvor de kan blive en del af Hillerød Kommunes nye webløsning, der går i luften i 2021. Dette skal gerne medvirke til at rette en del af de fejl af teknisk karakter.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.