Tilgængelighedserklæring

Børne- og Undervisningsministeriet (BUVM) forpligter sig til at gøre webstedet https://www.unesco.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.unesco.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Børne- og Undervisningsministeriet (BUVM), hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.unesco.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden fuldt ud. 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Videoindhold
  Alle nye videoproduktioner på ministeriets hjemmesider og sociale medier skal undertekstes. Der kan dog findes ældre produktioner på vores sites, som ikke indeholder undertekster. Det er selvfølgelig en stor hindring for døve og brugere med høretab, og vi arbejder løbende på at opdatere vores videoindhold, så disse bliver gjort tilgængelige. I forhold til synstolkning vurderer ministeriet fra produktion til produktion nødvendigheden, og om der kan stilles et andet tekstligt alternativ til rådighed, så blinde og svagsynede, der ikke har adgang til det visuelle indhold i videoerne, kan få adgang til de samme informationer. Liveudsendelser på sociale medier er undtaget reglerne omkring undertekster og synstolkning, i disse tilfælde vil ministeriet i stedet forsøge at stille et tilgængeligt alternativ til rådighed, fx gennem læs mere link til hjemmesider eller lign.
 • PDF-filer
  Ikke alle pdf-filer uploadet efter 23. september 2018, er gjort tilgængelige endnu. Opgavemnn er under udførelse i samarbejde med ekstern leverandør.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Ingen bemærkninger
  Der er ingen bemærkninger til punktet.

Ikke omfattet af loven

 • Ingen bemærkninger
  Der er ingen bemærkninger til punktet.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder i Q3 og Q4 2020 med at forbedre tilgængeligheden af sitet.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.