Tilgængelighedserklæring

Silkeborg Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://udoglaer.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://udoglaer.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Silkeborg Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://udoglaer.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test med siteimprove accessibility checker: https://siteimprove.com/da-dk/accessibility/ Accessibilitytest af forside samt stikprøvekontrol af alle sidetyper. Manuel test med wave-evaluation-tool chrome extension: Accessibilitytest af forside samt stikprøvekontrol af alle sidetyper.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Generelt
  Table-layout: Der anvendes html-table-layout i dele af footeren. Det frarådes at anvende table-layout i html 5 da det kan skabe navigationsproblemer for skærmlæsere. Redundante links: Teaser-visningerne har generelt redundante links. Dvs. både billede, titel og ”Læs mere” peger på det samme indholdselement i teaseren, det skaber ekstra navigation og repetition for skærmlæsere. Manglende kontrast: Der opleves generelt manglende kontrast imellem link-farve og baggrundsfarve, hvilket kan være en udfordring for svagtseende.
 • Forside
  3 Advarsler 3x Redundant alternativ tekst: På billeder til forløbstype indgangene
 • Søgning
  30 Fejl 4x Manglende alt text på luk filter ”X” 14x Billedelink mangler alt text 2x Missing form label på Søg filter og gratis checkbox 10x Empty button: Pager mangler value attribute 2 Advarsler 1x Form-label mangler association 1x Underlined text. ”Nulstil søgning”
 • Forløb
  1 Fejl 1x Manglende alt-text på luk (X) ”Kontakt udbyder popup” 2 Advarsler 1x Redundant link på hhv. ”Se udbyderens profil” 1x Anvendelse af PDF

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vores platform er efterhånden forældet, og vi planlægger en større opgradering i 2021, hvor vi vil arbejde mere systematisk med tilgængelighed.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.