Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.talentaalborg.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.talentaalborg.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.talentaalborg.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Der er gennemført automatisk test af webstedet ved hjælp af QualWeb, som er det samme automatiske monitoreringsværktøj, Digitaliseringsstyrelsen bruger til at gennemføre forenklede monitoreringer. Den automatiske test er suppleret med fire grundlæggende manuelle test og vurderinger – med henblik på at teste zoom, tastaturnavigation, skærmoplæsning og kontrastforhold.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Dokumenter
  Dokumenter der er oprettet i PDF-filer
 • Billedtekster
  Billedtekster mangler på billeder.
 • Linktekster
  Linktekster mangler på links.
 • Kontrastfejl 
  På alle sider er der fundet fejl i menuen øverst på siderne. Når man tilgår en side, skifter farven på kategorien fra hvid til en grønlig farve, som har under minimum kontrast i forhold til den sorte baggrundsfarve. Derudover er der fundet fejl på forsiden Talent Aalborg | Aalborg Talentakademi under afsnittet ”Faglighed, Fællesskab, fordybelse”. Denne tekst samt brødteksten under, har minimum kontrast i forhold til den hvide tekstfarve og den grønne baggrund. På undersiden ”BGK”: BGK | Aalborg Talentakademi (talentaalborg.dk) er der fundet fejl ved de to links ”Download ansøgningsskemaet som PDF her” og ”Download ansøgningsskemaet som doc-fil her”. Disse to links har en blå tekstfarve, som har under minimum kontrast i forhold til den grønne baggrundsfarve.
 • Fejl i etikettekst
  På forsiden Talent Aalborg | Aalborg Talentakademi er der fundet fejl ved to play knapper, som vises nederst i højre side, ved de to slidesshows med billeder. Elementet har et Aria label, men ingen tekst på hjemmesiden til at beskrive hvad knappen egentlig gør. Dermed bliver denne funktion ikke læst op af skærmlæser.
 • Fejl i underkategorier
  Der er fundet fejl på alle sider Talent Aalborg | Aalborg Talentakademi i menuen. Kategorierne ”MGK”, ”TGK” og ”Om Akademiet” har alle underkategorier under sig, hvor nogle af disse kategorier også har en underkategori. Dog er det ikke muligt at læse disse underkategorier, da hele teksten ikke kan vises på skærmen. Dette gælder blandt andet for kategorien ”MGK” som har underkategorien ”Rytmisk MGK”, der også indeholder underkategorier. Man kan som bruger kun tyde disse overskrifter, men ikke læse den fulde tekst.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.