Tilgængelighedserklæring

Energistyrelsen forpligter sig til at gøre webstedet https://taksationsmyndigheden.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://taksationsmyndigheden.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Energistyrelsen, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://taksationsmyndigheden.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Dokumenter, Blanketter, PDFér
  På Taksationsmyndigheden.dk er der offentliggjort mange afgørelser i pdf, ligesom forskellige blanketter og dokumenter på hjemmesiden som ikke er gjort webtilgængelige.
 • Mobilvisning
  Der er på Taksationsmyndigheden. dk enkle steder med problemer med at kunne fungere optimalt på mobilvisning, hvilket giver webtilgængelighedsproblemer.
 • Html-indhold
  Indholdet på Taksationsmyndigheden.dk overholder ikke alle webtilgængelighedskriterier (WCAG-kriterier. Taksationsmyndigheden har fokus på at løfte niveauet af webtilgængelighed (se Initiativer for at opnå højere grad af webtilgængelighed).

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  På Taksationsmyndigheden.dk er der offentliggjort mange afgørelser som pdf-filer, ligesom forskellige blanketter og dokumenter er tilgængelige. Sekretariatet for Taksationsmyndigheden har fokus på at materiale, som fremadrettet lægges ind på hjemmesiden, laves webtilgængelige. For så vidt angår pdf-filer og dokumenter som allerede er på hjemmesiden, planlægger Sekretariatet for Taksationsmyndigheden ikke at gøre dem tilgængelige. Alene omfanget (mere end 1.500 filer) betyder, at det vil være en særdels ressourcetung opgave at tilgængeliggøre materialet. Brugerne er meget velkomne til at henvende sig på post@tksm.dk, såfremt de har brug for hjælp til at tilgå ikke-tilgængeliggjort materiale, hvorefter de kan få tilsendt en webtilgængeliggjort version af det ønskede.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Taksationsmyndigheden.dk er en ældre hjemmeside, og der pågår arbejde i Energistyrelsen ifht. ændringer af hjemmesideløsningen. Webtilgængelighed vil blive tænkt ind i en fremtidig hjemmesideløsning.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.