Tilgængelighedserklæring

Boligorganisationen Tårnbyhuse forpligter sig til at gøre webstedet https://www.taarnbyhuse.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.taarnbyhuse.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Boligorganisationen Tårnbyhuse, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.taarnbyhuse.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi er påbegyndt udvikling og test af hjemmeside. Vi gennemgår guidelines for wcag 2.1 og tilpasser løbende hjemmesiden.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Hjælp til indtastning i felter
  Ikke alle vores inputfelter på websitet validerer det, der bliver indtastet som f.eks. email og telefonnumre. Det betyder, at der ikke altid bliver advaret, hvis det indtastede, ikke overholder krav. Ikke alle vores inputfelter indeholder instruktioner og navne, som gør det muligt for hjælpeteknologier at læse funktionen. Vores inputfelter har ligeledes ikke mulighed for gennem fejlmeddelelser at foreslå input i forhold til det indtastede.
 • Generelt navigering
  Vores website understøtter ikke 100% navigering gennem hjælpeteknologier. Det er ikke alle steder muligt at springe over blokke eller elementer, der gentages på flere sider. Strukturen i sidetitler og punktlister er ikke alle, semantisk korrekt opsat, og ikke alt indhold er opsat, så det følger en fokusrækkefølge. Enkelte steder mangler vores links en formålsbeskrivelse. Nogle elementer mangler ligeledes fokustilstand, som er synligt på grund af vores design.
 • Informationer om sprog
  Kodemæssigt har vi ikke defineret, hvilket sprog der benyttes på hele sitet eller dele af den, hvis det er skrevet til andre end dansktalende.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Videoer mangler undertekst
  Vi har nogle videoer der ikke har undertekster på.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vores plan for at opnå højere grad af webtilgængelighed. Vi gennemgår løbende hjemmesiden for optimering webtilgængelighed ifølge standarden wcag 2.1. Vi forventer i løbet af 4 kvartal at have en større webtilgængelighed ifølge standarden wcag 2.1.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.