Tilgængelighedserklæring

Lolland Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://sydlollands-lokalarkiv.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://sydlollands-lokalarkiv.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lolland Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://sydlollands-lokalarkiv.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi benytter Siteimproves værktøj til at screene indhold og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi sitet manuelt for at sikre rette beskrivelser.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Links
  Alle links på sitet er kun markeret med farve. Desuden er der eksempler på, at samme linktekster har forskellig destination. Vi arbejder på at løse denne problematik.
 • Søgefunktionen mangelfuld
  Der mangler korrekt opsætning af søgefunktionen på hele sitet. Vi arbejder på at løse denne problematik.
 • Farvekontrast
  Farvekontrasten på sitets menupunkter skal ændres, så teksten kan læses.
 • Tekstbaserede alternativer
  Der er steder, hvor ikke-tekstbaserede indhold ikke har alternative tekster. Fx. mangler nogle billeder alternative tekster.
 • Elementer er ikke opmærket eller beskrevet korrekt
  På sitet er der steder, fx i footeren, hvor brugeren muligvis ikke kan kende forskel på typer af indhold, da typerne mangler navngivning. Skærmlæsere kan desuden have svært ved at navigere rundt.
 • Generelt indhold på siden
  Enkelte steder på sitet er det generelle indhold opmærket forkert eller mangelfuldt. Fx. benyttes der HTML til at formatere indhold på siden.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Video og audio
  Video og audio, der er lagt på websitet før 23. september 2020

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi benytter Siteimproves værktøj til at screene indhold og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi sitet manuelt for at sikre rette beskrivelser. Da det er en fællesløsning indkøbt gennem Sammenslutningen af lokalarkiver, skal vi i dialog med leverandøren for at leve op til flere af kravene. Vi arbejder løbende på at informere vores frivillige redaktører om webtilgængelighed for at opnå den størst mulige forståelse for vigtigheden. Hvis der er særlige områder, vi bør koncentrere os om, er du velkommen til at kontakte vores webmaster.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.