Tilgængelighedserklæring

Professionshøjskolen VIA University College forpligter sig til at gøre webstedet https://www.studieinfoonline.nu tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.studieinfoonline.nu?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Professionshøjskolen VIA University College, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.studieinfoonline.nu

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har rådført os med Cadpeople, som har bygget platformen, samt egne eksperter på området og ud fra det vurderet, hvad platformen lever op til og ikke lever op til.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Undertekster på video
  Vi har en række videoer på platformen - det er ikke et websted, men et online event, som de besøgende kun tilgår en enkelt gang. Platformen lukkes 5. juli 2021, da arrangementet ikke er aktuelt derefter. Det har ikke været muligt at få tekster på alle videoer, ej eller er det hensigtsmæssigt ved alle videoer, da nogle af dem vises i lille format, og man derfor ikke vil kunne læse teksterne.
 • Dokumenter
  De besøgende kan hente dokumenter med info om de enkelte uddannelsesinstitutioner. Vi har ikke haft mulighed for at undersøge, om disse lever op til krav om webtilgængelighed

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Undertekster på værtens tale
  En vært byder velkommen og guider de besøgende gennem arrangementet, som varer 1,5 time. Vi har haft en stram deadline, da denne online løsning var en akut løsning grundet Covid-19. Det har derfor ikke været muligt at prioritere dette, hverken tidsmæssigt eller økonomisk.
 • Kontrastforhold
  Platformen lever ikke op til kravene om kontrastforhold, da det ikke har været muligt. Vi har købt platformen af et eksternt bureau, Cadpeople – det var en akut løsning grundet Covid-19. Arrangementerne afholdes normalt som fysiske arrangementer. Cadpeople var de eneste, som i oktober 2020 kunne levere en platform, som kan leve op til kompleksiteten i disse arrangementer. Det er ikke kun VIA, der afholder dem, men i alt 16 videregående uddannelsesinstitutioner. VIA er blot projektleder på projektet.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har valgt at afholde vores online arrangementer for de inviterede gymnasieelever, selvom platformen ikke lever op til alle krav om webtilgængelighed. Det har vi af tre årsager: - platformen er ikke et website, men et online event, som lukker d. 5. juli 2021 - de besøgende befinder sig kun på platformen i 1,5 time, og det er kun de inviterede, som besøger platformen - dette har været en akut løsning grundet Covid-19, og vi har en meget stram deadline Det er vores vurdering, at den bedste service, som vi i dette tilfælde kan yde, er at tilbyde mennesker med funktionsnedsættelse en direkte kontaktperson, som vil kunne henvise til et tilsvarende og særligt tilrettelagt arrangement på et andet tidspunkt efter nærmere aftale. Vi har derfor på platformen indsat kontaktinfo (mail og tlf.) til dem, der eventuelt måtte opleve problemer med noget af indholdet. I så fald vil kontaktpersonen enten hjælpe dem til at forstå indholdet eller henvise dem direkte til de uddannelsesinstitutioner de måtte være interesseret i at tale med – hvor de efter nærmere aftale vil kunne få præcis de samme informationer, som de kan få til arrangementet.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.