Tilgængelighedserklæring

Økonomistyrelsen forpligter sig til at gøre webstedet https://statensindkob.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://statensindkob.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Økonomistyrelsen, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://statensindkob.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har anvendt Siteimprove og Webaim til evalueringen.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Excel-filer
  Excel-filer til kompetenceafklaring er ikke tilgængelige, da de er udarbejdet i en ældre version af Excel. De benyttes som Excel-skabeloner, så brugere af statensindkob.dk har mulighed for at arbejde videre med arket.
 • Skabeloner i Word-format
  Vi har på websitet en række skabeloner til download i Word-format. Skabelonerne har en begrænset målgruppe af statslige ordregivere. Skabelonerne forventes udfaset i 2024.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Tillægsprogrammer
  Vi benytter på websitet Document Drafter, der er et dokumenthåndteringssystem, som kan generere Word-skabeloner. Skabelonerne har en begrænset målgruppe af statslige ordregivere. Det vil være en uforholdsmæssig stor byrde at tilgængeliggøre programmet. Rådgivningsenheden er i løbende dialog med leverandøren for at forbedre tilgængeligheden heraf. Vi benytter webløsningerne TOPdesk og Ethics, der ikke er tilgængeliggjorte programmer og administreres af eksterne udviklere. Det er muligt gennem telefonisk kontakt til Rådgivningsenheden at tilgå siderne. Rådgivningsenheden er i løbende dialog med leverandørerne for at forbedre tilgængeligheden heraf.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Rådgivningsenheden har en fast procedure for opdatering og udvikling af nyt indhold på sitet, der skal sikre, at webstedet overholder tilgængelighedskrav. Regelmæssigt gennemgår Rådgivningsenhedens webteam tilgængelighedsrapporter genereret i Siteimprove (digitalt analyseværktøj) med henblik på at foretage nødvendige tilgængelighedsoptimeringer af indholdet. Det er et løbende projekt at sørge for, at alt indhold af ældre dato er tilgængeliggjort. Endvidere er Rådgivningsenheden i løbende dialog med leverandørerne af webløsninger med snitflader til hjemmesiden for at forbedre tilgængeligheden heraf.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.