Tilgængelighedserklæring

Styrelsen for International Rekruttering og Integration forpligter sig til at gøre webstedet https://siri.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://siri.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Styrelsen for International Rekruttering og Integration, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://siri.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Siri.dk gennemgås løbende manuelt for at sikre, at funktionaliteter anvendes korrekt af redaktører, samt for at sikre, at der ikke optræder manglende alt-tekster, forkert overskriftshierarki, forkert brug af linktekster, misvisende filnavne mv. Den tekniske kvalitet af siri.dk’s webindhold og funktionaliteter monitoreres og kvalitetssikres løbende ved hjælp af Siteimprove (Accessibility-modul) samt automatisk test ved hjælp af tilgængelighedsværktøjerne QualWeb, Axe DevTools og WAVE Evaluation Tool, som tester for teknisk overholdelse af WCAG 2.1. Pdf-filer gennemgås løbende ved hjælp af Adobe Acrobat Pro for at sikre bedst mulig tilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf-filer
  Der findes pdf-filer på siri.dk, som ikke er gjort tilgængelige. Disse forventes tilgængeliggjort løbende.
 • Funktionen ’Gå til hovedindhold’ og søgefunktion
  Funktionen ’Gå til hovedindhold’ og søgefunktionen fungerer ikke optimalt ved navigation ved hjælp af tabulatortast.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Excel-filer
  Der findes to Excel-filer (hhv. budgetskabelon og regnskabsskabelon), som muliggør nødvendige udregninger ifm. puljemidler. Filerne er ikke tilgængelige, og det vil kræve uforholdsmæssigt meget arbejde at ændre dem til et tilgængeligt format med alle funktioner intakt.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter offentliggjort før 23. september 2018
  Dokumenter, der er offentliggjort før 23. september 2018, er ikke nødvendigvis gjort tilgængelige, medmindre de er nødvendige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

SIRI arbejder løbende på at gøre alt indhold, herunder funktionaliteter og filer, mest muligt tilgængelige.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.