Tilgængelighedserklæring

Simeon-Sankt Johannes Sogn forpligter sig til at gøre webstedet https://www.simeon-sanktjohannessogn.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.simeon-sanktjohannessogn.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Simeon-Sankt Johannes Sogn, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.simeon-sanktjohannessogn.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har benyttet Google Crome udvidelserne: Site Improve accessibilitytest og Wawe evaluation tool.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Links
  Ikke alle link har en sigende tekst. Der findes fx stadig link med teksten Læs mere o.l. Det arbejdes der løbende på at udbedre, og det forventes at blive udbedret af redaktører i løbet af 2021.
 • Beskrivende titler
  Ikke alle sidetitler har en beskrivende tekst. Vi arbejder på at forbedre sidetitlerne i løbet af 2021.
 • Undertekster på video
  En stor del af vores videoer er ikke tekstet. Vi forventer, at de fleste videofiler publiceret efter 23. september 2018 vil blive slettet eller tekstet i løbet af 2021/22.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Video
  Websitet indeholder videoer der ikke har ikke undertekster og synstolkning, da det vurderes at medføre en uforholdsmæssig stor byrde økonomisk og tidsmæssigt i forhold til videoernes formål.
 • Kirkebladet
  Produceres til tryk i InDesign og bliver efterfølgende lagt på hjemmesiden som en PDF. Det er ikke muligt at gøre pdf’en tilgængelig og det vil være en stor arbejdsbyrde at omforme kirkebladet til webformat.

Ikke omfattet af loven

 • Ældre dokumenter
  Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

PDF-filer Der er igangsat en proces med at gennemgå PDF-filer på hjemmesiden med henblik på at slette eller at gøre utilgængelige filer tilgængelige.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.