Tilgængelighedserklæring

Teknik og Miljø, Silkeborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://silkeborg.viewer.dkplan.niras.dk/plan/11# tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://silkeborg.viewer.dkplan.niras.dk/plan/11#?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Teknik og Miljø, Silkeborg kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://silkeborg.viewer.dkplan.niras.dk/plan/11#

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Siteimprove Accesibility Checker

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF og 3. parts indhold
  Kommuneplanen indeholder PDF´er med 3 partsindhold, vi ikke har arbejdet på at gøre webtilgængeligt. Det drejer sig bl.a. om bilag til høringssvar, artikler om borgermøder fra Midtjyllands avis og samlede præsentationer fra borgermøder og temamøder.
 • H-tags
  Webplatformen anvender semantisk html markup, men ikke H og ASIDE tags. Ifølge vores leverandør Niras vil indførelse af H og ASIDE være en stor og grundlæggende ændring, der er forbundet med ret stor risiko og er en meget stor opgave. Problemet vil ifølge Niras være løst inden for 6 måneder.
 • Kodning og strukturelle udfordringer
  Webplatformen bygger på noget kode og strukturelle elementer, som gør at Kommuneplanen ikke lever op til kravene. Vi arbejder frem til nytår på at forbedre dette sammen med vores leverandør.
 • Video anvendt i kommuneplanen
  Eet sted i kommuneplanen gøres der brug af en ikke-tekstet video fra Youtube. Videoen er ikke nødvendig for administrative processer.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

I Teknik- og Miljø arbejder vi løbende på at forbedre vores systemer, vores skabeloner og arbejdsgange, så vi har det bedste udgangspunkt for at overholde loven.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.