Tilgængelighedserklæring

Silkeborg Kommune forpligter sig til at gøre webstedet http://sektorplaner.silkeborg.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://sektorplaner.silkeborg.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Silkeborg Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://sektorplaner.silkeborg.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: SiteImprove

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • H-tags
  Vores løsning bygger på Niras´ DKplan, hvor der anvendes semantisk HTML markup, men ikke H- og ASIDE tags. Det er leverandørens opgave at indføre H og ASIDE.
 • Design og HTML i skabeloner
  Der findes stadig nogle elementer i design og skabeloner, som ikke lever op til kravene i WCAG 2.1. Vi arbejder stadig sammen med vores leverandør for at sikre, at vi fremadrettet har en platform som lever 100% op til loven. Det er en lang proces.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF´er
  I nogle sektorplaner bruges bilag, juridiske dokumentation og støttemateriale ældre dato som er indskannet. Af både tekniske og juridiske årsager kan disse dokumenter ikke gøres tilgængelige. Der hvor PDF´er optræder, bruger vi en hjælpetekst med kontaktoplysninger til et relevant team i Teknik- og Miljøafdelingen.
 • Sektorplaner fra før 2018
  Sektorplanportalen består af nogle websider, som er fra før 2018. Der er gjort en indsats for at gøre alle websider webtilgængelige, men det er ikke alle som lever 100% op til loven. Det drejer sig bl.a. om brugen af PDF´er, manglende alt-tekster på billeder og nogle tilfælde tabeller, som ikke lever op til loven.

Ikke omfattet af loven

 • Video
  Der forekommer ikke tekstede videoer på nogle af de sektorplaner, som er fra før 2018.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

I Teknik og Miljøafdelingen arbejder vi på at forbedre vores digitale platform, så vi har rammerne til at overholde loven om webtilgængelighed. Derudover uddanner vi løbende vores bidragsydere og redaktører i at kommunikere digitalt med webtilgængelighed in mente. Vi er i en proces, hvor vi omlægger vores gamle sektorplaner fra før 2018 til nye skabeloner, som lever op til WCAG 2.1.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.