Tilgængelighedserklæring

Institut for Menneskerettigheder -Danmarks Natio forpligter sig til at gøre webstedet https://sdg47-hre.humanrights.dk/en tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://sdg47-hre.humanrights.dk/en?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Institut for Menneskerettigheder -Danmarks Natio, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://sdg47-hre.humanrights.dk/en

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: I september 2020 har specialkonsulenter i webtilgængelighed fra Diversa Docs lavet en tilgængelighedsscreening af webstedet. Centrale elementer er hovedsageligt vurderet manuelt.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Sitet er under opbygning
    Websitet er under opbygning og indholdet på sitet er afhængig af datainput fra brugere. Vi har endnu ingen datasæt, så derfor er der ikke noget indhold (november 2021). Når vi har dette vil vi få tilgængelighedsvurderet sitet af ekstern part mere udførligt.
  • Tekst fremstår som overskrifter
    Dette emne relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriteriet 1.3.1 – information og relationer (A). Siden indeholder tekst der visuelt fremstår som overskrifter, men ikke er kodet korrekt. Det betyder at skærmlæserbrugere ikke ved at teksten er overskrifter og det vil derfor være svært at danne sig et overblik over sidens indhold og struktur. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.
  • Manglende roller i tabeller
    Dette emne relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriteriet 1.3.1 – information og relationer (A). Siden indeholder tabeller hvor celler og overskrifter ikke er kodet korrekt, hvorfor bl.a. skærmlæserbrugere ikke kan navigere korrekt i tabellen. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.
  • Manglende oplysninger for autocomplete
    Denne del relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriterie 1.3.5 – Identificering af inputformål (AA). I loginformularen mangler felterne til brugernavn og password attribut og værdi for autocomplete. Det betyder at kompenserende hjælpeteknologier ikke ved hvad feltet skal indeholde og vil derfor ikke kunne assistere brugeren. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.
  • Kontrastfejl
    Denne del relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriterie 1.4.3 – Kontrast (minimum) (AA). Siden indeholder kontrastfejl mellem baggrund og tekst. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.
  • Navigationselementer kan modtage tastaturfokus
    Dette emne relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriterie 2.1.1 – Tastatur (A). Siden indeholder navigationselementer, der ikke kan modtage tastaturfokus f.eks. burgermenuen. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.
  • Mobilmenu formidler ikke værdi, rolle eller tilstand
    Denne observation relaterer sig til WCAG 2.1 succeskriteriet 4.1.2 – navn, rolle, værdi (A). Hverken knappen der åbner menuen eller selve vinduet som indeholder menuen når den åbner formidler kodemæssigt deres rolle. Sitet er under konstruktion og vi vil udbedre fejlene ifm. udvikling. Vi forventer at være i mål med sitet i starten af 2022.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Websitet er under opbygning og indholdet på sitet er afhængig af datainput fra brugere. Vi har endnu ingen datasæt, så derfor er der ikke noget indhold (november 2021). Når vi har dette vil vi få tilgængelighedsvurderet sitet af ekstern part. Vi har generelt stor fokus på webtilgængelighed i organisationen både som policy- og teknisk område. Vi arbejder med løbende at sikre tilgængeligheden i organisationens websteder og indhold, ligesom personalet bliver uddannet af eksterne konsulenter til fremtidigt at kunne løfte opgaven. Der bliver ligeledes stillet krav til at samarbejdspartnere, og leverandører som designer og udvikler digitale løsninger og indhold, har viden om webtilgængelighed og overholder gældende standarder.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.