Tilgængelighedserklæring

SAMSØ KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.samsoe.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.samsoe.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte SAMSØ KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.samsoe.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: WAS-ansvarlig har gennemgået hjemmesiden manuelt side for side. WAS-ansvarlig er næsten i mål med samtlige sider. Dog kan der være sket ændringer på siderne efterfølgende, som kan nedbringe graden af webtilgængelighed. Ekstern rådgivningsvirksomhed har lavet vurdering af hjemmesidens opsætning i forhold til webtilgængelighedskrav, herunder blandt andet kontraster.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Sagsfremstillinger og referater
  Sagsfremstillinger og referater kan ikke vises i webtilgængelig tilstand, da systemet ikke tillader det.
 • Videoer
  Vi har en video liggende her: https://www.samsoe.dk/borger/familie-boern-og-unge/boernepasning/dagpleje. Denne er ikke undertekstet. Desuden vil der fremover blive lagt video fra møder i Kommunalbestyrelsen på hjemmesiden. De er endnu undertekstet, da det nuværende system ikke tillader det. Samsø Kommune og ekstern samarbejdspartner arbejder aktuelt på en løsning.
 • Pdf'er
  Samsø Kommunes webtilgængelighedsmedarbejder har været størstedelen af kommunens pdf'er igennem og sikret dem for webtilgængelighed. Der er fortsat en række pdf'er på hjemmesiden, som er under revidering, hvorfor de først vil blive gjort webtilgængelige senere.
 • Ansøgningsskemaer
  Samsø Kommune har forskellige ansøgningsskemaer liggende i forskellige formater. Det har været en udfordring at gøre dem fuldt tilgængelige. Der arbejdes på en løsning.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Lange vejledninger af særlig teknisk karakter
  Lange vejledninger af særlig teknisk karakter er ikke gjort tilgængelige. Ønskes der hjælp til oplæsning af disse kontakt da Samsø Kommunes tekniske afdeling på tlf.: +45 87 92 23 70 eller Samsø Kommunes reception på tlf.: +45 87 92 22 00.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Samsø Kommune har i november 2020 ansat en webtilgængelighedsmedarbejder på deltid, som fast arbejder med at skabe bedre tilgængelighed på Samsø Kommunes hjemmeside. I efteråret 2021 forventer Samsø Kommune at få eksterne konsulenter til at vurdere sidens tilgængelighedsstatus, hvorefter der vil blive lagt en plan for det videre arbejde med webtilgængelighed.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.