Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.s2c-eu.com tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.s2c-eu.com?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.s2c-eu.com

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Der er gennemført automatisk test af webstedet ved hjælp af QualWeb, som er det samme automatiske monitoreringsværktøj, digitaliseringsstyrelsen bruger til at gennemføre forenklede monitoreringer. Den automatiske test er suppleret med fire grundlæggende manuelle test og vurderinger – med henblik på at teste zoom, tastaturnavigation, skærmoplæsning og kontrastforhold,

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Formål med links
  Nogle links på hjemmesiden er ikke beskrivende og fortæller ikke brugeren, hvad der sker, hvis man trykker på linket. Dette ses blandt andet ved, at nogle links kun hedder ”Læs mere” og forklarer derfor ikke her, hvad man kan læse mere om. Andre links har ingen beskrivelse og en skærmlæser vil her kun sige ”blank”.
 • Billeder af tekst
  Der er billeder, der indeholder tekst
 • Ikke-tekstbaseret indhold
  Der er indhold, som mangler alternative tekster
 • Sproget på siden
  Hjemmesiden indeholder tekst, som står på andre sprog, her er der i HTML-koden ikke gjort opmærksom på dette og dermed vil en skærmlæser ikke læse teksten korrekt op på det rigtige sprog.
 • Ukorrekt formatering af tekst
  Punktopstilling er ikke lavet korrekt, derfor fortæller en skærmlæser heller ikke brugeren, at der kommer en punktopstilling.
 • Tastaturfælder
  Sitet indeholder links til andre hjemmesider samt dokumenter, dette er tastaturfælder ved, at man med tab tasten ikke kan komme tilbage til den forrige side.
 • Videoer
  Videoer er ikke synstolket, da de indeholder lidt tekst som ikke læses op. Derudover har de ikke en beskrivende tekst, som en skærmlæser kan læse op for brugeren for at fortælle enten titlen på videoen eller hvad den omhandler.
 • Tastatur
  I menubaren er det ikke muligt at tilgå alle underpunkter, hvis man navigerer sig rundt kun ved brug af tastaturet.
 • Overskriftsrækkefølge
  Der benyttes ikke den korrekte rækkefølge af overskrifter, dette kan være med til at forvirre brugere, som bruger overskrifter til at få en forståelse af indholdet på hjemmesiden.
 • Knapper mangler beskrivelse
  Nogle knapper mangler en beskrivende tekst, som beskriver, hvad knappen gør. Dette gør sig blandt andet gældende for søgefeltet i menuen.
 • Usynlige formularfelter
  Hjemmesiden indeholder usynlige formularfelter, som opdages, hvis man bruger en skærmlæser, og man tabber sig helt ned i bunden af hjemmesiden, her bliver der læst op, at der er felter til blandt andet navn, adresse og en besked.
 • Synligt fokus
  Enkelte steder bliver det ikke gjort synligt, hvor man befinder sig på siden, da ikke alle elementer bliver markeret, når man er på dem.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.