Tilgængelighedserklæring

RINGSTED FORSYNING forpligter sig til at gøre webstedet https://ringstedforsyning.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ringstedforsyning.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte RINGSTED FORSYNING , hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ringstedforsyning.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har købt et program fra Siteimprove, som kan analysere vores side og lave rapporter ift. webtilgængelighed. Via programmet bliver det også muligt at gå ind og arbejde med problemerne og løse dem løbende. Vi er stadig i fuld gang med, at få hjemmesiden til at leve 100% op til webtilgængelighedsloven. Seneste crawl af siden er udført d. 09.01.2021 og tilgængelighedsrapporten fra 11.01.2021 er baseret herpå.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Vi har ikke undertekster på vores videoer
  Vi har købt et program til undertekstning af videoer. Det er vi næsten færdige med på de af videoerne, hvor der er tale.
 • H-formatering
  Vi har en rød bjælkemenu ude i venstre side af vores undersider. Her er H-formatet H3. Det bliver undersøgt hvordan vi fjerner H-formateringen fra menu strukturen, da de ikke er overskrifter og ikke burde blive læst som sådan, når en med et læse program er på siden. Der er underoverskrifter i korrekt rækkefølge struktur på hver enkelet under-underside for hvert af menupunkterne.
 • Find dit vandværk
  Vi mangler at få lagt et labelled ID ind på "Find dit vandværk" funktionen. (form field)

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Vedtaget myndighedsdokumenter
  De ligger i dag som pdf. og kan ikke ændres fordi de er besluttet og godkendt i den form. Dem har vi rigtig mange af.
 • Årsregnskaber, vedtægter, referater for selskaberne
  De ligger i dag som pdf. og kan ikke ændres fordi de er besluttet og godkendt i den form. Må ikke ændres

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi bruger det købte program til at arbejde målrette for at få hjemmesiden til at leve op til kravene. Når vi er helt i mål, kan programmet bruges til løbende at sikre, at vi hele tiden lever op til kravene, selvom vi ændrer indhold/tilføjer indhold på hjemmesiden.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.