Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.regionh.dk/sundhedsaftale tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/sundhedsaftale?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/sundhedsaftale

 • E-mail: csu@regionh.dk
 • Kontaktfunktion: Hvis du har feedback til os eller problemer med at tilgå noget af vores indhold, så kontakt os på: csu@regionh.dk eller via oplysningerne på den enkelte sides kontaktboks.

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Dette websted og regionh.dk er opbygget i samme system. I 2015 vurderede Sensus ApS tilgængeligheden af regionh.dk (der er i kølvandet af dette gennemført en lang række tekniske optimeringer af systemet bag dette webstedet). Der er ikke gennemført yderligere vurderinger af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • ​Pdf filer
  En række pdf filer er ikke tilgængelige. Dette vil blive løst løbende.
 • Billeder/figurer
  Enkelte billeder og figurer mangler en alternativ tekst. Dette vil blive løst løbende.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Ledelsesinformation
  Under Værktøjskassen, Ledelsesinformation og data ligger flere dokumenter, som indeholder tabeller og grafer med store mængder af data. Det vil være omkostningstungt at gøre disse dokumenter tilgængelige. Samtidigt er de målrettet ledere i sundhedsvæsenet. Hvis du gerne vil læse en af dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter mv.
  Nogle dokumenter (samarbejdsaftaler) er af ældre dato og derfor ikke omfattet af lovgivningen. I takt med at indholdet i disse dokumenter skal opdateres inden for de næste par år, vil vi sørge for, at de bliver tilgængelige. Hvis du gerne vil læse et af disse dokumenter og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

​Pdf filer: Vi har gennemgået alle dokumenter på sitet, og lagt en plan for, hvordan der skal arbejdes med at gøre de enkelte dokumenter tilgængelige. Samarbejdsaftaler af nyere data forventes at være tilgængelige inden udgangen af 2020. Samarbejdsaftaler af ældre dato, hvor indholdet skal opdateres inden for det næste års tid, gøres så vidt muligt tilgængelige inden udgangen af 2022. Der udarbejdes skabeloner til dagsordner/referater, notater og rapporter, som sikrer tilgængelighed, som skal sikre at alle dokumenter fremadrettet er tilgængelige. Billeder/figurer: Enkelte billeder og figurer mangler en alternativ tekst. Der arbejdes løbende med dette. Det kan forekomme at der lægges nye dokumenter på, som i første omgang ikke er tilgængelige. De vil så vidt muligt blive gjort tilgængelige kort tid efter med mindre, at det vurderes at være for omkostningstungt.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.