Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.regionh.dk/hospitalsinfektioner tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/hospitalsinfektioner?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/hospitalsinfektioner

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Dette websted og regionh.dk er opbygget i samme system. I 2015 vurderede Sensus ApS tilgængeligheden af regionh.dk (der er i kølvandet af dette gennemført en lang række tekniske optimeringer af systemet bag dette webstedet). Der er ikke gennemført yderligere vurderinger af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf'er mv.
  Det meste af hjemmesidens materiale er publiceret før 2019 og ikke nødvendigt for aktive administrative processer. Vi har to pdf'er-filer, der ikke er tilgængelige og 4 film, der ikke er tekstet og beskrevet. Indholdet af pdf-filerne forventes lagt på indholdsside og filmene gøres tilgængelige inden 1. april 2022. Vi har ydermere en række ældre, ikke-aktuelle nyheder, der forventes fjernet fra siden inden 1. april 2022.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Tilgængelighed af pdf-filer
  Minisitet har enkelte ældre filer i pdf-format, der ikke overholder kravene om webtilgængelighed. Der arbejdes løbende på, at indholdet af filerne lægges over på en indholdsside. Oplever du problemer med ovenstående materiale, kan du kontakte Anne-Marie Blok Hellesøe på e-mail anne-marie.blok.hellesoee@regionh.dk eller 51684527
 • Tekstning og beskrivelse af film
  Der ligger i alt fire film publiceret før 23. september 2020, der ikke er tekstet og beskrevet.
 • Ældre nyheder
  Der ligger en række ældre nyheder (før 2018), der endu ikke er gennemgået systematisk. Der arbejdes på, at indholdet af nyheder, der er relevante for minisites øvrige indhold gøres tilgængelige, mens de øvrige fjernes. Oplever du problemer med ovenstående materiale, kan du kontakte Anne-Marie Blok Hellesøe på e-mail anne-marie.blok.hellesoee@regionh.dk eller 51684527

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

​Vi reviderer og implementerer reglerne for webtilgængelighed løbende på eksisterende sider. Vi har ydermere en række ældre, ikke-aktuelle nyheder, der forventes fjernet fra siden inden 1. april 2023.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.