Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Dette websted og regionh.dk er opbygget i samme system. I 2015 vurderede Sensus ApS tilgængeligheden af regionh.dk (der er i kølvandet af dette gennemført en lang række tekniske optimeringer af systemet bag dette webstedet). Der er ikke gennemført yderligere vurderinger af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf-filer
  I alt 20 pdf-filer er ikke webtilgængelige. Det drejer sig om invitationer, deltagerlister og programmer fra Netværks- og Partnerskabsmøder, posters samt en række publikationer. Herudover er 26 power point-præsentationer (pdf-filer) ikke webtilgængelige. Flere af præsentationerne er udarbejdet af eksterne parter.
 • Videoer
  Der er fem videoer på hjemmesiden, som ikke er tekstet og beskrevet, og som derfor ikke lever op til kravene om webtilgængelighed.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Publikationer
  Vores publikationer er meget lange og specifikke, og vi vurderer, at kun et lille antal mennesker vil have behov for at læse dem. Hvis du vil læse en af dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.
 • Præsentationer
  Vi vurderer, at kun et lille antal mennesker, vil have behov for at læse præsentationerne på hjemmesiden. Hvis du vil læse dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.
 • Øvrige pdf-filer
  Invitationer, programmer, deltagerlister og posters fra tidligere afholdte netværks- og partnerskabsmøder beskriver arrangementer, der er foregået for længe siden, og materialet vurderes at være interessant og relevant for et meget lille antal mennesker. Hvis du vil læse et af materialerne og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.
 • Videoer
  Vi vurderer, at kun et lille antal mennesker, vil have behov for at se videoerne på hjemmsiden. Hvis du vil se dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.

Ikke omfattet af loven

 • Kort
  Kortet på vores kontaktside er ikke opmærket efter WCAG. Hvis du skal finde vej til os, og er i tvivl om, hvor vores kontor ligger, så tag kontakt til os.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Fremover vil alle pdf-filer, der uploades på hjemmesiden være webtilgængelige. Billeder vil have alternativ tekst, og videoer vil blive beskrevet og tekstet. Vi er i øjeblikket i gang med et større oprydningsarbejde på hjemmesiden, og vil i den forbindelse fjerne eller ændre mange af de pdf-filer, der ikke opfylder kravene om webtilgængelighed.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.