Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.regionh.dk/forebyggelseslaboratoriet

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Dette websted og regionh.dk er opbygget i samme system. I 2015 vurderede Sensus ApS tilgængeligheden af regionh.dk (der er i kølvandet af dette gennemført en lang række tekniske optimeringer af systemet bag dette webstedet). Der er ikke gennemført yderligere vurderinger af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf-filer
  De tre rapporter under fanen "Publikationer" er ikke tilgængelige. Det drejer sig om: ”Rekrutteringsudfordringer i projektet Bedre trivsel via tidlig indsats og familieorienteret alkoholbehandling", ”Systematisk opsporing af patienter med et alkoholforbrug over lavrisikogrænsen og efterfølgende henvisning til kommunal alkoholrådgivning via Very Brief Advice på Sygehus Lillebælt. En erfaringsopsamling” og ”Et værktøj til partnerskabsanalyse. En ressource til etablering, udvikling og vedligeholdelse af partnerskaber indenfor sundhedsfremme”. Under fanen Præsentationer er der uploadet 26 pdf-filer af powerpoint-præsentationer (disse går igen under fanen Møder). Flere af dem er udarbejdet af eksterne samarbejdspartnere. De 26 pdf-filer er ikke tilgængelige. Under fanen Projekter er uploadet en pdf med titlen: "Forebyggelseslaboratoriets forslag til evaluering af projekt om træningstilbud i samarbejde med Komitéen for Sundhedsoplysning". Denne er ikke tilgængelig. Under fanen Møder kan man klikke sig ind på fire forskellige møder. Program, præsentationer (nævnt tidligere) og deltagerliste er ikke tilgængelig for samtlige af disse møder. For møderne den 23. maj 2018 og den 19. november 2018 er invitationen ikke tilgængelig. I forbindelse med den ene video under mødet den 19. september 2019 er der en pdf-fil med titlen "Spørgsmål til Lucie stillet efter oplæg". Denne pdf-fil er ikke tilgængelig.
 • Videoer
  Under mødet den 19. september 2019 er fire videoer uploadet. Disse er ikke tekstet og der er ingen beskrivelse af dem.
 • Alternativ tekst
  Under fanen Om laboratoriet er en figur med en sky. Denne har ikke en alternativ tekst. Vi forventer, fejlen er løst ved udgangen af 2021.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Publikationer
  Vores publikationer er meget lange, og vi vurderer, at kun et lille antal mennesker vil have behov for at læse dem. Hvis du vil læse en af dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.
 • Præsentationer
  Vi vurderer, at kun et lille antal mennesker, vil have behov for at læse præsentationerne på hjemmesiden. Hvis du vil læse en af dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.
 • Øvrige pdf-filer
  Pdf-filen "Forebyggelseslaboratoriets forslag til evaluering af projekt om træningstilbud i samarbejde med Komitéen for Sundhedsoplysning" og "Spørgsmål til Lucie stillet efter oplæg" vurderes at være relevante for et lille antal mennesker. Hvis du vil læse en af dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os. Pdf-filer af invitationer, programmer og deltagerlister vurderes ligeledes at være relevante for relativt få mennsker, idet de omhandler tidligere møder i Forebyggelseslaboratoriet. Hvis du vil læse indholdet, men har problemer med at tilgå det, så tag kontakt til os.
 • Videoer
  Vi vurderer, at kun et lille antal mennesker, vil have behov for at se videoerne på hjemmsiden. Hvis du vil se dem og har problemer med at tilgå indholdet, så tag kontakt til os.

Ikke omfattet af loven

 • Kort
  Kortet på vores kontaktside er ikke opmærket efter WCAG. Hvis du skal finde vej til os, og er i tvivl om, hvor vores kontor ligger, så tag kontakt til os.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Fremover vil alle pdf-filer, der uploades på hjemmesiden være tilgængelige. Billeder vil have alternativ tekst, hvis det kræves eller vurderes relevant og videoer vil blive beskrevet og tekstet. De nævnte fejl på hjemmesiden ift. webtilgængelighedsloven, og som ikke vurderes at være en uforholdsmæssig stor byrde, vil blive udbedret senest ved udgangen af 2021.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.