Tilgængelighedserklæring

Danske Regioner forpligter sig til at gøre webstedet http://www.regioner.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://www.regioner.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Danske Regioner, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://www.regioner.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har anvendt anden metode.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Live-optagelser gemmes som video uden tekstning (efter 23. september 2020)
  Danske Regioners generalforsamling og enkelte konferencer vises live på regioner.dk og gemmes efterfølgende som video. Disse er ikke tekstede. Vi henviser til udgivne nyheder, publikationer og udspil inden for emnerne som et tekstligt alternativ, mens vi arbejder på at finde en automatiseret løsning, der kan tekste vores videofiler udgivet efter 23. september 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  Danske Regioner producerer og udgiver en større mængde PDF-filer. Høringssvar bliver foruden PDF-format også publiceret som almindelig, tilgængelig tekst på regioner.dk. Vi arbejder desuden på at tilgængeliggøre fremtidige publikationer udgivet af Danske Regioner. Tilgængeliggørelse af alle øvrige PDF-filer på regioner.dk og vores subsites vil give en uforholdsmæssig stor organisatorisk og økonomisk byrde, samt kræve mange ressourcer i forhold til den forventede efterspørgsel, vil pdf-dokumenter ikke blive tilgængeliggjort, jf. § 3, stk. 2, i tilgængelighedsloven. I stedet kan man kontakte regioner@regioner.dk, hvis man har brug for at få tilgængeliggjort en eller flere pdf-dokumenter på regioner.dk og subsites, hvorefter Danske Regioner vil sørge for at levere pdf’en i en tilgængelig version. Danske Regioner vil ved næste opdatering af tilgængelighedserklæringen vurdere behovet for at tilgængeliggøre pdf-filer på regioner.dk og subsites. Vurderingen vil blive foretaget på baggrund af omfanget af bestillinger af pdf-filer fra november 2023 til november 2024.

Ikke omfattet af loven

 • Ingen tekstning af live-streaming
  Danske Regioner live-streamer med jævne mellemrum fra konferencer på vores hjemmeside. Live-transmissioner er fritaget for kravet om at tekste video.
 • Ingen tekstning af gemte videoer fra live-streaming
  Live-transmissioner, optaget før 23. september 2020 der efterfølgende uploades som video på vores hjemmeside, er fritaget fra kravet om at tekste video.
 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre, at de er nødvendige for aktive administrative processer i forbindelse med de opgaver, som det offentlige organ varetager.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Danske Regioner arbejder løbende for at overholde standarderne for webtilgængelighed (WCAG 2.1). Vi anvender analyseværktøjer, der skal skabe overblik over og vurdere webtilgængelighed på regioner.dk. Vi ønsker at sikre digital tilgængelighed for alle vores brugere samt sikre at funktionalitet og formidling på vores hjemmeside imødekommer behov og forudsætninger. Selvom vi gør vores bedste for at hindre det, kan det ikke udelukkes, at der opstår problemer med tilgængelighed for enkelte dokumenter. Kontakt os derfor venligst, hvis du oplever et problem.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.