Tilgængelighedserklæring

Randers Statsskole forpligter sig til at gøre webstedet http://www.randersstatsskole.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på http://www.randersstatsskole.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Randers Statsskole, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på http://www.randersstatsskole.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-dokumenter
  Pdf-dokumenter er ikke tilgængelige. Vi arbejder nu og prospektivt med at webtilgængeliggøre dokumenter inden konvertering til pdf. Dette forventes endeligt løst i 2021 i forbindelse med lancering af ny hjemmeside.
 • Tastaturnavigation
  Sider/løsninger kan ikke betjenes med tastatur på en optimal måde. Dette forventes løst i 2021 i forbindelse med lancering af ny hjemmeside
 • Kontrast
  Kontrasten mellem tekst og baggrund er nogle steder ikke tilstrækkelig. Dette arbejder vi på at løse med et nyt design.
 • Billeder
  Visse ikke-pyntebilleder mangler alternative tekster. Dette forventes endelig løst i 2021 i forbindelse med en ny hjemmeside
 • Videoer
  Videoerne på hjemmesiden overholder ikke i alle henseender standarden for webtilgængelighed. Der mangler undertekster og voice-over. Vi arbejder med at gøre videoer tilgængelige for alle.
 • Mangelfuld linktekst
  Flere steder bruges ”læs mere” eller ”se her” i linkteksten, som skal tilrettes.
 • Søgefelt
  Der mangler søgefelt på forsiden.
 • Ikoner
  Vi har i mindre omfang et antal ikoner, der endnu ikke opfylder lovens krav. Vi arbejder på at udbedre dette med hjælp fra leverandør.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Uddateret CMS
  Det vurderes som en uforholdsmæssig stor ændring på vores nuværende hjemmeside, at få samtlige mangler og funktioner tilrettet. Ved overgangen til en ny hjemmeside arbejder vi konkret på at forbedre tilgængeligheden i henhold til gældende webtilgængelighedslov.

Ikke omfattet af loven

 • PDF-filer
  Pdf-filer fra før den 23.september 2018
 • Videoer
  Videoer fra før den 23.september 2018

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Det offentlige organs beskrivelse: Hjemmesiden www.randersstatsskole.dk er blevet gennemgået af skolens webmastere i forhold til webtilgængelighed. Resultatet af gennemgangen danner grundlag for det videre arbejde med at optimere tilgængeligheden. Randers Statsskole undersøger i øjeblikket mulighederne for at få tilrettet vores hjemmeside så den opfylder kravene til webtilgængelighed. Opgaven med tilretning er i aktiv proces. Hjemmesiden er gennemtestet ved hjælp af Digitalstyrelsens anbefalede værktøj: https://wave.webaim.org .

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.