Tilgængelighedserklæring

Rigspolitiet forpligter sig til at gøre webstedet https://politi.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://politi.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Rigspolitiet, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://politi.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden fuldt ud. 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Rigspolitiet stillede krav om webtilgængelighed i udviklingen af webstedet, der blev lanceret 13. december 2018. Efterfølgende er der foretaget forbedringer i forhold til navigation og linkfarve efter egen vurdering. Derudover fik Rigspolitiet udarbejdet en tilgængelighedstest af et eksternt bureau i september 2020.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Intet at angive

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Dokumenter
  Alle Rigspolitiets co-creation-dokumenter: https://politi.dk/samarbejde/co-creation Rigspolitiets udbudsplan: https://politi.dk/virksomheden/indkoeb Bøder: Det er ikke gratis at overtræde færdselsloven: https://politi.dk/boeder/boede-og-straf/boedetakster-for-hastighedsovertraedelser Midt- og Vestsjællands Politis årsberetning 2022: https://politi.dk/midt-og-vestsjaellands-politi/om-midt-og-vestsjaellands-politi/analyser-og-udgivelser Midt- og Vestsjællands Politis samarbejdsplan 2022: https://politi.dk/midt-og-vestsjaellands-politi/om-midt-og-vestsjaellands-politi/kredsraadets-samarbejdsplaner Østjyllands Politis årsberetninger: https://politi.dk/oestjyllands-politi/om-oestjyllands-politi/analyser-og-udgivelser Nordsjællands Politis strategi og årsberetninger: https://politi.dk/nordsjaellands-politi/om-nordsjaellands-politi/analyser-og-udgivelser Nordsjællands Politi har 400+ oversigter over indbrud i privat beboelse. De omhandler det seneste døgns anmeldelser om indbrud i privat beboelse, så de er forældede efter et par dage. To blanketter til påmønstring og afmønstring af sømænd, hvor der stilles krav til et særligt GDPR-format fra rederiernes side: https://politi.dk/oevrige-indberetninger-og-tilladelser/aeldre-blanketter https://politi.dk/-/media/mediefiler/landsdaekkende-dokumenter/politiskolen/ansoegningsbilag/samtykkeerklaering-politibetjent-og-politikadet-2023.pdf

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.