Tilgængelighedserklæring

Arbejdsmarkedets Tillægspension forpligter sig til at gøre webstedet https://www.pensionforalle.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.pensionforalle.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Arbejdsmarkedets Tillægspension, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.pensionforalle.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Der er brugt WCAG-EM (Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology) 1.0 og tager udgangspunkt i WCAG 2.1. Det er en manuel gennemgang foretaget af en specialist inden for webtilgængelighed fra Advice A/S, og der er benyttet forskellige værktøjer, herunder WAVE, Google Developer Tools, Siteimprove og W3C's validator.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Man kan ikke pause video på mobil, når skærmlæser anvendes
  Det er ikke muligt at pause videoer på mobil, når man anvender skærmlæser (WCAG 2.1, succeskriterium 1.4.2 - Audio Control). Der er testet med Apples VoiceOver i Safari. Det er kun muligt at trykke afspil. Vi vil i første halvår af 2021 se, om vi kan løse problemet. Det skal bemærkes, at der ligger meget få videoer på sitet.
 • Man kan ikke tabbe sig igennem sider med video
  Der går noget galt, når man tabber sig igennem indholdet på desktop og kommer til videoen. Man kan ikke tabbe igennem alle elementer, og man mister overblikket over, hvor man befinder sig (jf. WCAG 2.1, succeskriterium 2.4.3 - Focus Order). På mobil kan man kun afspille mobilen ved hjælp af en skærmlæser, men ikke komme til nogen af indstillingerne, på samme måde som det er muligt på desktop. Det ser ud til, at fejlen skyldes, at video er sat ind i en iframe og benytter videoleverandørens player. Vi vil i første halvår af 2021 se, om vi kan løse fejlen ved at benytte en player i systemet og ikke via iframe/videoembed.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Kodens validitet
  Parsing-fejl, hvor W3's validatorværktøj angiver, at der er fejl i koden (WCAG 2.1, succeskriterium 4.1.1). Fejlen ses kun af brugere, der har accepteret, at vi må sætte cookies til statistiske formål. For detaljer se evalueringsrapporten. Fejlen forventes ikke at give nogen udfordringer for fx brugere med skærmlæsere. Fejlen kan løses af udviklerne, men der er ret mange afhængigheder, vil det tage en del tid, og da det ikke ser ud til at betyde noget for slutbrugerne, venter vi med at gøre noget, da det vil være uforholdsmæssigt omkostningstungt.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi gennemgår løbende sitet og optimerer, hvor det er muligt. Til dette benyttes Siteimproves accessibilitymodul.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.