Tilgængelighedserklæring

Fællesadministrationen 2009 forpligter sig til at gøre webstedet https://www.pab.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.pab.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Fællesadministrationen 2009, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.pab.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Delvis evaluering foretaget af hjemmesideleverandør samt to automatiserede tests online.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • CMS
  Websitet er bygget op i et ældre CMS-system, som ikke fuldt understøtter webtilgængelighed.
 • Alternative tekster på billeder
  På en række af websitets billeder mangler der eller er der en utilstrækkelig alternativ tekst.
 • PDF'er
  Websitet har et stort antal PDF'filer, som ikke er webtilgængelige.
 • Links
  En række links på websitet mangler en fyldestgørende beskrivelse/titel.
 • Kontrastfarver
  Visse designelementer på websitet anvender ikke tilstrækkeligt med kontrast mellem eksempelvis for- og baggrund ved brug af tekst oven på billeder.
 • Tabindex/Meningsfuld rækkefølge
  Websitet indeholder sider, hvor indholdet ikke bliver præsenteret i en meningsfuld læserækkefølge.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Stort antal PDF'er
  Websitet har et stort antal PDF'filer (dagsordener, referater, beretninger o.lign.), som ikke er webtilgængelige. Vi vurderer det som værende en uforholdsmæssig stor byrde at gøre disse webtilgængelige.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Der arbejdes henimod, at PAB får et nyt website i et moderne CMS, så siden grundlæggende er opsat til at håndtere webtilgængelighed. Internt vil hjemmesidens redaktører modtage undervisning i at skabe webtilgængeligt indhold. Det undersøges, om der er et alternativ til PDF'er i fremtiden, når der skal publiceres dagordener, referater o.lign. som i dag publiceres som PDF.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.