Tilgængelighedserklæring

ODSHERRED FORSYNING forpligter sig til at gøre webstedet https://www.odsherredforsyning.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.odsherredforsyning.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte ODSHERRED FORSYNING , hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.odsherredforsyning.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har benyttet et eksternt prøveprogram til at undersøge og evaluere hjemmesiden og vil i den kommende tid implementere de rettelser programmet fandt.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Vi har ikke undertekster på alle vores videoer
  Vi undersøger muligheden for at få undertekster til vores videoer, dog er nogle videoer eksterne, bl.a. undervisningsfilm og film om fjernvarme. Her kan vi ikke tilføje undertekster, men vi kan gøre rettighedshaverne opmærksomme på, at filmene mangler undertekster. Alternativt vil vi overveje om filmene skal fjernes fra websitet.
 • Vi arbejder på at få ALT-tekst på alle billeder
  Vi arbejder løbende på at få ALT-tekst på alle billeder på websitet. Vi gennemgår vores billedarkiv ofte for at tjekke billeder igennem.
 • Dokumenter
  Enkelte dokumenter er ikke gjort fuldt ud webtilgængelige. Administratorer på websitet skal i november 2020 på kursus i dette emne, hvorefter vi planlægger at de dokumenter, hvor det er muligt, herefter gøres tilgængelige, alternativt kan der til dokumenterne vedhæftes en lille rapport der beskriver de væsentligste punkter i dokumentet.
 • Overskrifter
  Websitet har ikke en prædefineret H1 overskrift, pga. hjemmesidens udsende, hvilket måske giver visse skærmlæsningsprogrammer problemer, men vi har forsøgt at nå en vis standard og ensformighed for brugen af overskrifter på websitets sider.
 • Links
  Vi arbejder på at ændre links til knapper med en tydelig farvekontrast. Vi har dog steder på websitet med links, hvor det pga. vores CMS-system ikke er muligt at indsætte knapper. Her løses problemet med at skrive f.eks. Link til analyse og tilføje en farvekontrast, når linket berøres.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Vedtaget myndighedsdokumenter
  De ligger i dag som pdf. og kan ikke ændres fordi de er besluttet og godkendt i den form. Dem har vi rigtig mange af.
 • Årsregnskaber, vedtægter, referater for selskaberne
  De ligger i dag som pdf. og kan ikke ændres fordi de er besluttet og godkendt i den form. Må ikke ændres.
 • Døde links kan forekomme
  Websitet henviser til flere eksterne websider. Vi tjekker løbende links, for at sikre os at de er aktive. Hvis og når vi finder døde links retter vi dem.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi foretager løbende egenkontrol af hjemmesiden og arbejder på at få rettet websitets udfordringer så hurtig som muligt. Administratorer sendes på kursus om webtilgængelige dokumenter, og vi påtænker at kontakte forskellige handicaporganisationer for at spørge dem, om de vil hjælpe os med at forbedre vores website ved at give os feedback.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.