Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.nordsjaellandshospital.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.nordsjaellandshospital.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.nordsjaellandshospital.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har i Region Hovedstaden en lang række optimeringer på vej i løbet af 2021. Derudover skal det nævnes, at Region Hovedstaden er en stor organisation med mange hjemmesider der kører i samme system - redaktørerne bag hjemmesiderne arbejder efter samme retningslinjer. Hver gang en af vores hjemmesider bliver udtaget til tilgængelighedskontrol af Digitaliseringsstyrelsen, så udbreder vi resultaterne til resten af organisationen og bruger den viden i det løbende tekniske og redaktionelle arbejde med hjemmesiden. Webstedet www.nordsjaellandshospital.dk er evalueret ved hjælp af spørgeskema om tilgængelighed til de lokale webredaktører i sommeren 2020. Der er foretages en ny evaluering af hjemmesiden i sommeren 2021 for at sikre fremgang i tiltag om tilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Patientinformationer om undersøgelse og behandling
  De fleste afdelinger har offentliggjort en række pdf-filer med patientinformationer om undersøgelse og behandling. De lever ikke op til tilgængelighedskravene. Region Hovedstaden er ved at skifte til et system som kan udgive patientinformationer som tilgængelige websider. Det nye system er ved at blive udviklet og vi forventer, at patientinformationer om undersøgelse og behandling vil være tilgængelige i slutningen af 2021. Hvis du støder på patientinformationer, du ikke kan læse, fordi de ikke er tilgængelige, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ring til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Formularer og blanketter
  Blanketter og formularer om undersøgelse og behandling findes på minsundhedsplatform.dk. Du kan støde på enkelte formularer og blanketter på www.nordsjaellandshospital.dk - fx henvendt fagfolk eller til informationer, der ikke har med din undersøgelse og behandling at gøre. De formularer og blanketter er ikke tilgængelige. Region Hovedstaden er ved at indkøbe og implementere et nyt system til formularer og blanketter. Det bør være klart i starten af 2022. Hvis du støder på en blanket eller en formular, du ikke kan læse, fordi den ikke er tilgængelig, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden ring til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Billeder
  Det er ikke alle billeder, der selvom de bidrager med mening til den aktuelle side eller kontekst, som har fået en alternativ tekst. Det vil billederne dog få inden udgangen af 2021. Hvis du støder på et billede uden en alternativ tekst, kan du skrive til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ringe til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Nogle pdf-dokumenter er ikke tilgængelige
  Vores pdf-dokumenter kan komme fra mange forskellige systemer og programmer. Vi arbejder på at få så mange som muligt til at leve op til tilgængelighedskravene. I vores arbejde med pdf-dokumenter prioriterer vi fx informationer til patienter og pårørende højere end information målrettet kun til fagfolk. Hvis du støder på dokumenter, du ikke kan læse, så tag kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at få fat i den information, du søger. Du får fat i os, ved at klikke på navnet sidst på den side, hvor du har fundet pdf-dokumentet eller ved at ringe til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Henvisninger med udgangspunkt i brugerens kognitive sanser
  Det er ikke alle steder, at vi har arbejdet med at læse siderne igennem for at se om der er henvisninger med udgangspunkt i brugerens sanser. Det får vi gjort inden udgangen af 2021. Hvis du støder på henvisninger i teksten, du ikke kan læse, så tag kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at få fat i den information, du søger. Du får fat i os, ved at klikke på navnet sidst på den side, hvor du har fundet pdf-dokumentet eller ved at ringe til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Tabeller, mellemrubrikker og punktopstillinger
  Det er ikke alle steder, at vi har arbejdet med tabeller, mellemrubrikker og punktopstillinger, således at de lever op til kravene om tilgængelighed. Det får vi gjort inden udgangen af af 2021. Hvis du støder på tabeller, mellemrubrikker og punktopstillinger, du ikke kan læse, så tag kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at få fat i den information, du søger. Du får fat i os, ved at klikke på navnet sidst på den side, hvor du har fundet pdf-dokumentet eller ved at ringe til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Videoer offentliggjort før 23/9 2020
  De fleste videoer på www.nordsjaellandshospital.dk har undertekster og et tekstresume af, hvad der sker i videoen, men du kan støde på enkelte videoer, der ikke har - særligt hvis de er offentliggjort før 23/9 2020. Hvis du støder på videoer uden undertekster eller tekstresume, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ring til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Pdf-filer lagt på websitet før 23. september 2018
  Hvis du støder på dokumenter, du ikke kan læse, så tag kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at få fat i den information, du søger. Du får fat i os, ved at klikke på navnet sidst på den side, hvor du har fundet pdf-dokumentet eller ved at ringe til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.
 • Nyheder offentliggjort før 23/9 2018
  Gamle nyheder (offentliggjort før 29/9 2018) kan være mærket forkert op, så de ikke overholder kravene til tilgængelighed. Hvis du støder på en nyhed du ikke kan læse, fordi den ikke er tilgængelig, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ring til Maria Olsen Brøsch på telefon 48293013.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Jeg har selv oparbejdet en god basisviden på området og har hele tiden fokus på at få lukket de største "huller" i den løbende optimering af indhold, design og teknisk setup af hjemmesiden. Derudover skal det nævnes, at Region Hovedstaden er en stor organisation med mange hjemmesider der kører i samme system - redaktørerne bag hjemmesiderne arbejder efter samme retningslinjer. Hver gang en af vores hjemmesider bliver udtaget til tilgængelighedskontrol af Digitaliseringsstyrelsen, så udbredes resultaterne til resten af organisationen og den viden bruges i det løbende tekniske og redaktionelle arbejde med hjemmesiden. På specifikt Nordsjællands Hospital afholder jeg workshops for de lokale webredaktører bag nordsjaellandshospital.dk. Der bliver dog pt. ikke afholdt workshops pga. corona, så al kommunikation foregår via mails og bilaterale virtuelle møder Vejledningsmateriale, om hvordan man skal arbejde med UX (herunder tilgængelighed) er udarbejdet centralt i Region Hovedstaden og er til de lokale webredaktørers rådighed. Det materiale udbreder jeg kontinuerligt i mit redaktørnetværk. Emner, der ikke er afhængig af tekniske løsninger, er vi på nordsjaellandshospital.dk i mål med inden udgangen af 2021.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.