Tilgængelighedserklæring

Nordisk Ministerråds sekretariat forpligter sig til at gøre webstedet https://www.norden.org tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.norden.org?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Nordisk Ministerråds sekretariat, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.norden.org

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Pdf-filer
  Ikke alle pdf-filer på norden.org er fuldt tilgængelige. Publikationer udgivet efter 23. september 2018 findes i digitale versioner (html) som alternativ til pdf. Der arbejdes på at gøre det muligt at bestille fuldt tilgængelige pdf-filer fra Nordisk Råds sagsarkiv samt dokumenter fra Nordisk Råds sessioner. Forventes klar oktober 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Publikationer, der er publiceret på websitet før d. 23. september, er ikke alle tilgængelige i digitale formater som alternativ til pdf.
 • Video publiceret før 23. september 2020
  Video publiceret før 23. september 2020 er ikke synstolket og i nogle tilfælde ikke tekstet.
 • Live-streaming
  Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd live-streamer fra konferencer og lignende arrangementer. Live-streams tekstes og synstolkes ikke.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Nordisk Ministerråd arbejder på at gøre norden.org til et website, der er tilgængeligt for alle. Vi anvender analyseværktøjer, der skal skabe overblik over og vurdere webtilgængelighed på norden.org. Der bliver gennemført en tilgængelighedvurdering af ekstern part i efteråret 2020 og derefter udarbejdet handlingsplan for det, der endnu ikke lever op til kravene i WCAG 2.1. Hvis man som bruger oplever funktionalitet eller indhold på norden.org, som endnu ikke er gjort tilstrækkeligt tilgængeligt, opfordrer vi til at man kontakter os, så vi evt. kan fremsende materialet i alternative formater.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.