Tilgængelighedserklæring

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø forpligter sig til at gøre webstedet https://nfa.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nfa.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nfa.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Brugertest gennemført af Sensus

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • NFA.dk generelt
  Indhold på NFA.dk underside (herunder sider for beretning og forskningsområderne) har en række tilgængelighedsproblemer (information & relationer, formål med links, overskrifter & etiketter, etiket i navn samt navn, rolle, værdi, sitetitler). Der arbejdes løbende på at tilgængeliggøre den del af det resterende indhold, der er under NFA's kontrol. Der foretages regelmæssige gennemgange af det publicerede indhold for at sikre tilgængeligheden. Ved brug af SiteImprove (månedlige rapporter) analysers og tilrettes tilgængeligheden løbende.
 • Eksternt indhold fra forskningsregistreringssystemet Pure
  Eksternt indhold, der hentes fra forskningsregistreringssystemet PURE, har en række tilgængelighedsproblemer (information & relationer, formål med links, overskrifter & etiketter, etiket i navn samt navn, rolle, værdi, sitetitler). Dette berører også medarbejdervisningen, der ligeledes hentes fra PURE. Tilgængelighedsproblemerne vil blive løst i forbindelse med nyt website medio 2023.
 • Internet Explorer
  Tastaturnavigation og fokuskontrast er ikke optimeret til Internet Explorer. Tilgængelighedsproblemet vil blive løst i forbindelse med nyt website medio 2023.
 • Eksternt indhold fra Peytz' nyhedsbrevssystem
  Eksternt indhold fra Peytz' nyhedsbrevssystem er ikke tilgængeligt i overensstemmelse med webtilgængelighedskravene. Der er dog tiltag i gang for at sikre tilgængeliggørelse af indhold fra Peytz's system.
 • PDF indhold
  Websitet indeholder en række PDF'er, der ikke er tilgængeliggjorte. Disse PDF'er har ikke administrative funktioner. Tilgængelighedsgørelse af PDF indhold vil blive igangsat i forbindelse med udvikling af nyt website medio 2023. I forbindelse med udvikling af nyt website medio 2023 arbejdes der målrettet med tilgængeliggørelse af NFA's indhold generelt samt indhold hentet fra 3. parts systemer (artikler, publikationer og pdf'er) herunder forskningsregistreringssystemet PURE og nyhedsbrevstjenesten Peytz. Der findes ikke alternativer til disse indholdstyper på nuværende tidspunkt.
 • Enkelte nyere videoer mangler tekstning og synstolkning
  NFA vil igangsætte arbejdet med dette i løbet af medio 2023.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer fra ekstern kilde
  Eksterne PDF-filer fra forskningsregistreringssystemet, PURE er ikke tilgængeliggjorte. De PDF-filer, der er under NFA's kontrol, er ikke i alle tilfælde optimerede til tilgængeligskravene, men vil blive optimeret i forbindelse med nyt website medio 2023. Der findes ikke alternativer til disse indholdstyper på nuværende tidspunkt.
 • Tastaturrækkefølge på søgeside
  Der kan være problemer med tastaturrækkefølgen på søgesider.

Ikke omfattet af loven

 • Filer ældre end 23/9-2019
  Filer (pdf, word, excel, powerpoint) er ikke vurderes som ”nødvendige for aktive administrative processer” hos brugerne har ikke gennemgået et tilgængelighedstjek.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Der arbejdes løbende på at tilgængeliggøre den del af det resterende indhold, der er under NFA's kontrol. Der foretages regelmæssige gennemgange af det publicerede indhold for at sikre tilgængeligheden. Ved brug af SiteImprove (månedlige rapporter) analysers og tilrettes tilgængeligheden løbende. I forbindelse med udvikling af nyt website medio 2023 arbejdes der målrettet mod at sikre tilgængeliggørelse af indholdet (artikler, publikationer og pdf'er) fra forskningsregistreringssystemet PURE.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.