Tilgængelighedserklæring

NEXT Uddannelse København forpligter sig til at gøre webstedet https://nextkbh.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://nextkbh.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte NEXT Uddannelse København, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://nextkbh.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har brugt automatiseret test her i blandt AppWriter som er det program skolen bruger til alle elever og ansatte. Derudover har vi brugt farve blindhedsapps og siteimproves app til webtilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Rapporter
  Vi har på hjemmesiden en række undervisningsbeskrivelser. Disse er ikke tilstrækkeligt tilgængelige, der bliver arbejdet på opgaven og de vil blive webtilgængelige inden for den nærmeste fremtid.
 • Formular
  Der er ikke beskrivende hjælpetekst i inputfelter. Formularen kommer fra et tredjeparts firma som vi ikke kan påvirke.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Lange vejledninger af særlig teknisk karakter
  Lange vejledninger af undervisnings paragraffer er ikke gjort tilgængelige, da vi vurdere det som værende uforholdsmæssig stor byrde når vi ser på vejledningernes besøgstal. De er dog et krav fra uvm.dk

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har fokuseret på at vores side lever op til de fleste krav om webtilgængelighed, særligt med fokus på læse assistenter. Vi har udarbejdet en handleplan for hvad der er gjort og hvornår ting kan forventes færdige. Vi vil inden for den den kommende tid få en grundig gennemgang fra en ekstern partner, samt få udbedret de ting der måtte være som ligge hos webudviklerne, ting der ligger i koden og derved ikke er noget vi selv kan rette. LinkedIn er et socialt medie, og det er derfor ikke ejet af NEXT Uddannelse København. Det begrænser vores muligheder for at gøre siden webtilgængelig. LinkedIn gør det muligt at tilføje en ALT-tekst til et billede. Som udgangspunkt autogeneres der også en ALT-tekst, men vi vil fremover forpligte os til at tilføje en retvisende tekst. Derudover vil vi fremover tekste alle videoer, der indeholder interviewbidder, eller hvor der tales ind over. Hvis man tilføjer et link på et LinkedIn-opslag, autogeneres en linkboks, hvor det er muligt at ændre linkteksten. NEXT fraviger dog som udgangspunkt fra at bruge linkboksen, da det ikke er godt for rækkevidden. Derfor vil vi ikke gøre links webtilgængelige. Som udgangspunkt bestræber vi os dog altid på at forklare, hvor linket fører hen, før det kommer. Ved upload af videoer til Youtube indsættes undertekster, en sigende titel samt en beskrivelse af indholdet i videoen. Hvis der i videoen fremgår link til vigtige funktionaliteter – fx tilmelding til et kursus eller uddannelse – så suppleres beskrivelsen med links til den side på nextkbh.dk, hvor indholdet findes, og hvor vi har kontrol over webtilgængeligheden. Annonceret/betalt indhold på Facebook: • Når vi på NEXT laver annoncer på Facebook, skriver vi en alternativ tekst til billederne, og vi tekster videoerne. Ligeledes skriver vi en alternativ tekst til linkene, der som regel fører ind til vores hjemmeside. Annonceret/betalt indhold på Instagram: • På instagram tekster vi vores videoer Organisk/ikke betalt indhold på Facebook: • Vi tekster vores videoer og laver alternative tekster på vores hovedside NEXT Facebook. Men ved organiske dagligdagsbilleder og videeoklip på de respektive uddannelsers facebooksider (30 Facebooksider), bruger vi Facebooks egen genererede alternative tekst. Siderne kommunikerer primært til nuværende elever, derfor vurderer vi, at det er tilstrækkeligt med den autogenererede alternative tekst fra Facebook. Organisk/ikke betalt indhold på Instagram: • På alle NEXT’s instagramprofiler tekster vi videoer, der er for-produceret. Men ved dagligdags stories og opslag, giver det ikke mening at tekste videoklippene, da tidsforbruget herved vil blive en al for stor byrde, hvilket resulterer i, at der ikke kommer noget indhold. Derudover har instagram ikke en mulighed for at tekste filmene i appen.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.