Tilgængelighedserklæring

NEXT Uddannelse København forpligter sig til at gøre webstedet https://nextkbh.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nextkbh.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte NEXT Uddannelse København, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nextkbh.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Brugertest med NVDA-skærmlæser. Redaktionel gennemgang af sitet udført i Kommunikation og Markedsføring.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tekstbaserede alternativer på billeder
  Alternativ tekst skal udfyldes på billeder. Det betyder, at vi ikke har mulighed for at markere dekorative billeder som dekorative.
 • Tekstbaserede alternativer på videoer
  Ikke alle videoer har undertekster. Vi arbejder med at give videoer undertekster. Derudover arbejder vi på at finde løsninger til beskrivelser af videoerne uden undertekster.
 • Meningsfuld rækkefølge – overskrift niveauer
  Vi har ikke mulighed for at markere overskrifter i vores teksteditor. Derfor kan vi ikke garantere at tekst bliver præsenteret i en meningsfuld rækkefølge. Vi er i dialog med webbureauet om, hvordan vi løser dette.
 • Betjening via tastatur
  Når sitet betjenes via tastatur, følger markøren ikke en naturlig rækkefølge. Ved højremenuens ’Kontakt’ går markøren gennem telefonnumre og mails, men uden at åbne menuen. Markøren ”forsvinder” altså. Det samme gør sig gældende ved accordions.
 • Passende tid: pause, stop, skjul
  På sitet findes elementer, der starter automatisk. Blandt andet videoen på forsiden, og sms-funktionen. Brugerne har ikke mulighed for at pause, stoppe eller skjule disse elementer.
 • Navigérbar: formålet med et link kan bestemmes ud fra linkteksten
  På sitet findes links med samme tekst men forskellig destination. Vi arbejder med at omdøbe links så formålet med dem kan bestemmes ud fra linkteksten.
 • Kontrast: markering af links i tekstelementer
  I nogle tekstelementer bliver links ikke markeret tydeligt. De kan derfor ikke skelnes fra teksten.
 • PDF’er og andre dokumenter
  PDF’er og andre dokumenter på sitet nextkbh.dk er ikke gjort tilgængelige.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Lange vejledninger af særlig teknisk karakter
  Lange vejledninger af undervisnings paragraffer er ikke gjort tilgængelige, da vi vurdere det som værende uforholdsmæssig stor byrde når vi ser på vejledningernes besøgstal. De er dog et krav fra uvm.dk

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi vil løbende være i dialog med vores webbureau om rettelser, så sitet i højere og højere grad efterlever WCAG 2.1.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.