Tilgængelighedserklæring

NEXT Uddannelse København forpligter sig til at gøre webstedet https://nextkbh.career.emply.com/hjem tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nextkbh.career.emply.com/hjem?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte NEXT Uddannelse København, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://nextkbh.career.emply.com/hjem

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har brugt automatiseret test her i blandt AppWriter, som er det program, skolen bruger til alle elever og ansatte.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Formuler
    • Formular Der er ikke beskrivende hjælpetekst i inputfelter. Formularen kommer fra et tredjeparts firma som vi ikke kan påvirke. • Alternativtekst til links Der er ikke beskrivende hjælpetekst til links, da det ikke er muligt i CMS-systemet. CMS-systemet er et tredjeparts firma, som vi ikke kan påvirke. • Alternativtekst til billeder i header Der er ikke beskrivende hjælpetekst til billedet i headeren, da det ikke er muligt i CMS-systemet. CMS-systemet er et tredjeparts firma, som vi ikke kan påvirke.

Uforholdsmæssig stor byrde

  • Det offentlige organs beskrivelse
    Vi har fokuseret på, at vores side lever op til de fleste krav om webtilgængelighed, særligt med fokus på læse assistenter. Vi vil inden for den kommende tid få en grundig gennemgang fra en ekstern partner. LinkedIn er et socialt medie, og det er derfor ikke ejet af NEXT Uddannelse København. Det begrænser vores muligheder for at gøre siden webtilgængelig. LinkedIn gør det muligt at tilføje en ALT-tekst til et billede. Som udgangspunkt autogeneres der også en ALT-tekst, men vi vil fremover forpligte os til at tilføje en retvisende tekst. Derudover vil vi fremover tekste alle videoer, der indeholder interviewbidder, eller hvor der tales ind over. Hvis man tilføjer et link på et LinkedIn-opslag, autogeneres en linkboks, hvor det er muligt at ændre linkteksten. NEXT fraviger dog som udgangspunkt fra at bruge linkboksen, da det ikke er godt for rækkevidden. Derfor vil vi ikke gøre links webtilgængelige. Som udgangspunkt bestræber vi os dog altid på at forklare, hvor linket fører hen, før det kommer. Ved upload af videoer til Youtube indsættes undertekster, en sigende titel samt en beskrivelse af indholdet i videoen. Hvis der i videoen fremgår link til vigtige funktionaliteter – fx tilmelding til et kursus eller uddannelse – så suppleres beskrivelsen med links til den side på nextkbh.dk, hvor indholdet findes, og hvor vi har kontrol over webtilgængeligheden. Annonceret/betalt indhold på Facebook: • Når vi på NEXT laver annoncer på Facebook, skriver vi en alternativ tekst til billederne, og vi tekster videoerne. Ligeledes skriver vi en alternativ tekst til linkene, der som regel fører ind til vores hjemmeside. Annonceret/betalt indhold på Instagram: • På instagram tekster vi vores videoer Organisk/ikke betalt indhold på Facebook: • Vi tekster vores videoer og laver alternative tekster på vores hovedside NEXT Facebook. Men ved organiske dagligdagsbilleder og videeoklip på de respektive uddannelsers facebooksider (30 Facebooksider), bruger vi Facebooks egen genererede alternative tekst. Siderne kommunikerer primært til nuværende elever, derfor vurderer vi, at det er tilstrækkeligt med den autogenererede alternative tekst fra Facebook. Organisk/ikke betalt indhold på Instagram: • På alle NEXT’s instagramprofiler tekster vi videoer, der er for-produceret. Men ved dagligdags stories og opslag, giver det ikke mening at tekste videoklippene, da tidsforbruget herved vil blive en al for stor byrde, hvilket resulterer i, at der ikke kommer noget indhold. Derudover har instagram ikke en mulighed for at tekste filmene i appen.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.