Tilgængelighedserklæring

Munkensdam Gymnasium forpligter sig til at gøre webstedet https://munkensdam.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://munkensdam.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Munkensdam Gymnasium, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://munkensdam.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har brugt værktøjet Siteimprove, talt med vores webbureau og gennemgået siden manuelt.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tom overskrift
  I koden af siden/opsætningen findes der en tom overskrift. Udbedringen kræver en udvikling af sidens design og kan derfor ikke umiddelbart gøres tilgængelig.
 • Manglende unikt element id
  Der findes et element id, der bruges til flere elementer. Udbedringen kræver en udvikling af sidens design og kan derfor ikke umiddelbart gøres tilgængelig.
 • Tabeller mm.
  Tabeller, grafer og diagrammer er indsat som billeder. En udbedring af dette vil kræve udvikling af sidens design.
 • Videoer
  Der findes 3 videoer uden undertekst og synstolkning.
 • Pdf filer
  Det oplyses ikke i alle tilfælde i linkets beskrivelse, når der åbnes en pdf fil.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi søger løbende at udbedre websitet. Pt. er webbureauet i gang med at udvikle på websiden og forsøge udbedring af de to gennemgående fejl – den tomme overskrift og det manglende unikke element ID. Endvidere kigger webbureauet på drop down menuens manglende beskrivelse i en vurdering af, om der kan gøres mere end den tilføjelse af mouse over tekst/titel attributter, som allerede er sket. Skolens kommunikationsmedarbejder er desuden i gang med at gøre PDF-filer mere tilgængelige. Siteimprove anvendes løbende til at screene for tilgængelighed (fx et billede eller et billedlink uden alt-tekst). Derudover gennemgås websitet også jævnligt manuelt for at fange uhensigtsmæssigheder, som eventuelt ikke opfanges af Siteimprove. Det nuværende website er offentliggjort i december 2014, og udover at det ikke lever op til kravene for webtilgængelighed, er det også forældet på andre områder. Derfor planlægges et nyt website, der overholder kravene til webtilgængelighed, fra medio 2021.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.