Tilgængelighedserklæring

Styrelsen for It og Læring forpligter sig til at gøre webstedet https://minkompetencemappe.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://minkompetencemappe.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Styrelsen for It og Læring, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://minkompetencemappe.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: En kombination af automatiseret test og manuel tabulering samt redaktionel gennemgang.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Non-text Content - Indhold
  I Minkompetencemappe.dk er ’pil tilbage’ over indholdssiden og den gennemgående cookies-tilvalg/fravalg (windowtrigger og windowclose) ’tomme’ funktionaliteter (knapper) uden tekst/formålsbeskrivelse. (Succeskriterium 1.3.1 Information og relationer (Niveau A), Succeskriterium 2.4.6 Overskrifter og etiketter (Niveau AA)).
 • Form labels - Etiketter
  Minkompetencemappe.dk mangler ’form label’ på checkboxes og link-samlinger under menupunktet ’Deling’ som fortæller, hvad feltet er til, eller hvad der vælges til input. (Succeskriterium 1.1.1 Ikke-tekstbaseret indhold (Niveau A), Succeskriterium 1.3.1 Information og relationer (Niveau A), Succeskriterium 2.4.6 Overskrifter og etiketter (Niveau AA), Succeskriterium 3.3.2 Etiketter eller instruktioner (Niveau A))
 • Link Purpose - Formålsbeskrivelse
  Funktionaliteterne tilbage-pilen, accordion-pilen, blyant-ikonet, papirkurv-ikonet og den gennemgående cookies-tilvalg/fravalg (windowtrigger og windowclose) er uden tekst/formålsbeskrivelse. (Succeskriterium 1.1.1 Ikke-tekstbaseret indhold (Niveau A))
 • Kontrast
  Minkompetencemappe.dk har tekst med for lav kontrast nogle steder. Kontrasten mellem baggrunden og den lysegrå tekst, 'Du kan oprette en samling af de beviser du ønsker, og derefter downloade dem som samlet fil, eller sende et direkte link til dine beviser til andre', er for lav. Funktionaliteten ’Vælg alle’ har en blå farve, hvor kontrasten er for lav i forhold til den lyseblå baggrund. Kombinationen af farven på den røde tekst ‘UDLØBET’ og skriftstørrelsen medfører, at kontrasten er for lav i forhold til baggrunden. (Succeskriterium 1.4.3 Kontrast (minimum) (Niveau AA))
 • Pdf-dokumenter
  Minkompetencemappe.dk kan generere et dokument til brugeren under adressen https://minkompetencemappe.dk/Resultat/Resultat, der kan gemmes som pdf. Denne pdf er ikke er i overensstemmelse med ISO-/DIN-Standard 14289-1 (PDF/UA). PDF Accessibility Checkers testresultat: This PDF file is not PDF/UA compliant.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

De fem forhold i tilgængelighederklæringen er oprettet som udviklingsopgaver. De forventes løst, når der frigives en ny version af Min Kompetencemappe. Nuværende version er fra 2017.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.