Tilgængelighedserklæring

Danmarks Miljøportal Digital Miljøforvaltning forpligter sig til at gøre webstedet https://miljoeportal.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://miljoeportal.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Danmarks Miljøportal Digital Miljøforvaltning, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://miljoeportal.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Websitet er vurderet i forhold til gældende lovgivning og testet ved brugertest

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Aftaler og rapporter
  Vi har på websitet en række rapporter og aftaler, der er i pdf'format. Danmarks Miljøportal arbejder løbende på at tilgængeliggøre pdf-er, startende med det mest brugte indhold. Finder du en pdf der ikke er tilgængelig kan du kontakte os så hjælper vi med at finde en løsning for dig.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Aftaler
  Aftaler af særlig juridisk karakter er ikke gjort tilgængelige, da vi vurderer at det er af uforholdsmæssig stor byrde, når vi vurderer aftalernes besøgstal.

Ikke omfattet af loven

 • Rapporter udarbejdet før 2018
  Der findes på websitet rapporter, som er udarbejdet før september 2018, og som vi ikke ligger inde med i andre formater end PDF. De er dog typisk ikke væsentlige for administrative processer indenfor websitets virke

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Danmarks Miljøportal arbejder løbende med at forbedre webtilgængeligheden. Redaktørerne følger med i nye lovmæssige tiltag angående webtilgængelighed og er pt. i gang med at sikre at de 50 mest besøgte sider er fuldt tilgængeliggjorte. Nyheder som bliver lagt ud jævnligt via websitet sikres inden udgivelse, at overholde kravene. De tekniske benspænd, der er lige nu for webtilgængeligheden, er vi i gang med at få udryddet.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.