Tilgængelighedserklæring

Statens Serum Institut forpligter sig til at gøre webstedet https://miba.ssi.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://miba.ssi.dk/?

Du kan kontakte Statens Serum Institut på webmaster@ssi.dk, , hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Har selv evalueret webstedet, Har anvendt anden metode.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Farvekontrast er utilstrækkelig (1.4.3 Kontrast (minimum))
Farven på tekst og farven på baggrunden står ikke i tilstrækkelig høj kontrast til hinanden. Det er på hjemmesidens øverste bjælke hvor der står "Del af Statens Serum Institut" på grå baggrund. Vi arbejder på at finde en løsning.
Ingen mulighed for at springe over gentaget indhold (2.4.1 Spring over blokke)
Det skal være muligt at springe blokke af indhold over, som er gentaget på mange sider. Vi arbejder på at finde en løsning på dette.
Der kan ikke skelnes mellem landemærker (1.3.1 Information og relationer)
miba.ssi.dk indeholder to eller flere HTML5 eller WAI-ARIA landmarks af den samme type, der ikke er blevet navngivet. Brugere kan muligvis ikke kende forskel, hvis det ikke bliver forklaret. Vi arbejder på at finde en løsning.
Ingen mulighed for at springe over gentaget indhold (2.4.1 Spring over blokke)
Det skal være muligt at springe blokke af indhold over, som er gentaget på mange sider. Vi arbejder på at finde en løsning på dette.

Uforholdsmæssig stor byrde

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse: "Vi underviser løbende vores webredaktører, så de har de rette kompetencer og har relevante værktøjer til rådighed, så de nemt kan finde og rette tilgængelighedsissues. Vi er samtidig løbende i dialog med vores implementerings- og hostningsleverandør, så de bidrager med at holder os komplians med gældende regler. "

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.