Tilgængelighedserklæring

Vejle Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://meetingvejle.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://meetingvejle.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Vejle Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://meetingvejle.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: VisitVejle har vurderet tilgængeligheden for dette website ved hjælp af følgende metode: Websitet er evalueret af ekstern leverandør og intern medarbejder. Websitet er testet i overensstemmelse med anbefalingerne fra Digitaliseringsstyrelsen & Erhvervsstyrelsens "Det Fælles Designsystem". Til test er anvendt WAVE Web Accessibility Evaluation Tool fra WebAIM og QualWeb. Nuværende tilgængelighedsstandard af websitet: WCAG 2.1 niveau AA Kompatibilitet med browsere og teknologiske hjælpemidler: Websitet er kompatibelt med browsere, der på lanceringsdatoen udgør mere end 2% af det danske browsermarked jf. Statcounters statistik https://gs.statcounter.com/browser-market-share/all/denmark Dette website er designet til at være kompatibelt med følgende teknologiske hjælpemidler: JAWS skærmlæser.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Links der fører samme sted hen
    Enkelte steder på websitet - fx på lange sider - er der links, som fører til samme URL som andre steder på siden. Begge links vurderes som værende nødvendige.
  • Tekst og design
    På sider med kontaktinformationer er e-mailadresser og telefonnumre understreget, da det ellers ikke er tydeligt, om der er tale om et link ift. designet. Der er på nogle overskrifter på websitet også skippet et niveau i overskrifterne af designmæssige årsager. Et enkelt sted er et kort stykke tekst desuden opsat som punktdesign men er ikke listet korrekt.
  • Manglende elementer i back-end
    I footeren er et no script-element. Der mangler desuden form label og fieldset i søgefeltet til fremsøgning af aktører. Vi arbejder på at løse dette problem.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

MeetingVejle ønsker at sikre digital tilgængelighed for brugere med handicap. Vi forbedrer generelt løbende brugeroplevelsen for alle og anvender således også de relevante standarder for tilgængelighed. MeetingVejle anvender følgende foranstaltninger til at sikre tilgængelighed: • Tilgængelighed er en del af vores mission. • Tilgængelighed er en del af vores interne politikker. • Vi har udpeget en ansvarlig for tilgængelighed. • Vi har formelle kvalitetssikringsmetoder for tilgængelighed. Selvom vi gør vores bedste for at forhindre det, kan der være besøgende, der oplever problemer med tilgængelighed afhængig af eget hardware og software. Kontakt os venligst hvis du oplever problem med brug af MeetingVejle.dk.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.