Tilgængelighedserklæring

Lyngby-Taarbæk Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.ltk.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ltk.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lyngby-Taarbæk Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ltk.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Med udgangspunkt i automatiseret test, bliver manglerne vurderet og håndteret manuelt i et samarbejde mellem os (kommunen) og vores leverandør af hjemmesideplatformen og bliver efterfølgende justeret til at overholde Lov om webtilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-filer på www.ltk.dk
  Vi arbejder på, at alle nye PDF-filer lever op til tilgængelighed. Der er dog stadig en stor mængde, som ikke lever op til lovgivningen, og denne mængde arbejder vi på at rydde op i.
 • Kort til navigationsbrug
  Vi anvender digitale kort på hjemmesiden til at visualisere, hvor kommunens faciliteter er placeret, fx skole og dagtilbud. Lyngby-Taarbæk Kommunes digitale kort til navigationsbrug mangler alternative tekster på ikoner i signaturforklaringen (WCAG 1.1.1 Ikke-tekstbaseret indhold). I de tilfælde, hvor der kan scrolles i signaturforklaringen, kan dette ikke gøres ved hjælp af et tastatur (WCAG 2.1.1 Tastatur). Lyngby-Taarbæk Kommune har under de fleste kort tilføjet en liste eller anden tekstversion af kortenes information. Har du problemer med at bruge et kort, kan du altid kontakte os på den kontaktinformation, der som regel findes på den side, hvor det digitale kort er placeret.
 • PDF-filer på dagsordener.ltk.dk
  Alle bilag på udvalgssager er PDF-filer og er som udgangspunkt ikke webtilgængelige. I 2023-2024 er vi i gang med en organisatorisk omstilling til at benytte webtilgængelig skabeloner, som med tiden vil danne grundlag for bilagene.
 • Kontraster
  Enkelte kontraster opfylder ikke lovens krav. Det bliver løst ved en ny hjemmesideplatform i 2024-25.
 • Synstolkning af videoer
  Markedet for videoløsninger, som tilbyder mulighed for synstolkning, er stadig ret umodent. Det samme gælder kompetence på området både indenfor vores egen organisation og eksternt. Vi har derfor vurderet, at det for nuværende vil udgøre en uforholdsmæssig stor byrde at synstolke alle de videoer, som er publiceret efter 23. september 2020, som loven ellers foreskriver. Vi har stort fokus på at lære organisationen at vurdere, hvornår den bør prioritere at synstolke en video. ligesom vi er i gang med at undersøge markedet for en løsning, som gør det praktisk muligt og økonomisk overkommeligt at gøre synstolkning til en almindelig integreret del af at producere og publicere video.
 • Video af kommunalbestyrelsesmøder via KommuneTV
  Det er muligt at gense optagelser af vores kommunalbestyrelsesmøder via vores leverandør KommuneTV. Vi har vurderet, at det vil udgøre en uforholdsmæssig stor byrde at tekste disse videoklip.
 • Tekniske tegninger og dokumenter til anlægspecialister
  Tegningerne og dokumenterne er komplekse og lever ikke op til loven om webtilgængelighed. Vi har vurderet, at det vil udgøre en uforholdsmæssig stor byrde at gøre dem tilgængelige. Har du brug for en forklaring af tegningerne, er du velkommen til at kontakte os på den kontaktinformation, der som regel findes på den side, hvor det digitale kort er placeret.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før den 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
 • Kort, som ikke er til navigationsbrug
  Vi anvender digitale kort til at formidle forskellige geografiske beskrivelser i kommunen, fx planmæssige forhold. Har du problemer med at bruge et kort, kan du altid kontakte os på den kontaktinformation, der som regel findes på den side, hvor det digitale kort er placeret.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Den grundlæggende tekniske hjemmesideplatform fra 2018 har vist sig at være sværere end hidtil antaget, at få til at leve op til alle krav. De digitale bureauer er nu blevet bedre og klogere på lovgivningen, hvorfor vi forventer, at den næste hjemmesideplatform vil leve op til kravene.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.