Tilgængelighedserklæring

Lyngby-Taarbæk Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.ltk.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ltk.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lyngby-Taarbæk Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ltk.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Med udgangspunkt i automatiseret test, bliver manglerne vurderet og håndteret manuelt i et samarbejde mellem os (kommunen) og vores leverandør af hjemmesideplatformen og bliver efterfølgende justeret til at overholde Lov om webtilgængelighed.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-filer
  Flere og flere PDF-filer på websitet lever op til tilgængelighed. Vi har en formel aftale med et eksternt bureau, som har ekspertise inden for WCAG, og som tilgængeliggør de filer, som vi vurderer skal ligge på vores website og som derfor til opfylde kravene. Der er dog stadig en stor mængde, som ikke lever op til lovgivningen, og denne mængde står til at blive ryddet op i, dvs. enten slettet (fordi de ikke er relevante/aktuelle) eller sendt til tilgængeliggørelse, fordi de fortsat er relevante/aktuelle.
 • Excel-filer
  Vi har fokus på at udskifte gamle Excel-formularer med tilgængelige net-blanketter eller selvbetjeningsløsninger. Men der er stadig enkelte Excel-filer på websitet, fx komplekse tabeller, og som derfor ikke kan gøres tilstrækkeligt tilgængelige. Med disse arbejder vi på, at formidle budskaberne i vores cms-tekster/html.
 • Word-filer
  Vi har enkelte Word-filer på websitet, som fungerer som formularer, som vi i første omgang arbejder på at gøre så tilgængelige som muligt med Microsofts eget værktøj til tilgængelig. Vi vil arbejde på at gøre formularerne til digitale selvbetjeningsløsninger, der er tilgængelige.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før den 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Sammen med vores leverandør af hjemmesideplatformen, holder vi øje med, at design, platform og evt. nye funktioner lever op til Lov om webtilgængelighed.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.