Tilgængelighedserklæring

Lolland Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://lollandungdomsskole.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://lollandungdomsskole.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lolland Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://lollandungdomsskole.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi benytter Monsidos værktøj til at screene indhold og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi sitet manuelt. Vores leverandør, Apricore, arbejder løbende med test af de generelle opsætninger i løsningen for at sikre overholdelse af loven.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kontrast
  Kontrasten mellem overskrift (H1) og baggrund er ikke høj nok. Vi er i dialog med vores leverandør om at få ændret farven. Dette emne omhandler WCAG 2.1 succeskriterie 1.4.3 - Kontrast.
 • Tekststørrelse
  Der er brugt forkert formatering på enkelte ikoner. Fx på ikoner i brødkrummesti. Vi er i dialog med vores leverandør om at løse problematikken. Dette emne omhandler WCAG 2.1 succeskriterie 1.4.4 - Ændring af tekststørrelse.
 • Tastatur
  Det er ikke muligt at navigere rundt på websitet, hvis man kun benytter tastatur. Fx er det ikke muligt at tilgå alle sider i andet niveau fra navigationen. Vi er i dialog med vores leverandør om at løse problematikken. Dette emne omhandler WCAG 2.1 succeskriterie 2.1.1 - Tastatur.
 • Dokumenter
  Vi arbejder på at gøre ikke webtilgængelige filer webtilgængelige eller konvertere indholdet til HTML direkte på websitet.
 • Selvbetjeningsløsning - tilmeld og login
  Vi har ikke haft mulighed for at teste vores selvbetjeningsløsning for elever og lærer. Vi afventer udmelding fra vores leverandør.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Video og audio
  Video og audio, der er lagt på websitet før 23. september 2020.
 • Dokumenter
  PDF-filer der er publiceret på sitet før 23. september 2018.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi er i dialog med vores leverandør, der mener, de er i mål med tilpasninger til alle de generelle funktioner i Apricore CMS og Feliks. Vi benytter Monsidos værktøj til at screene indholdet og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi websitet manuelt for at sikre rette beskrivelser af links, titler og alternative tekster. Vi arbejder løbende med webtilgængelighed i organisationen for at få størst mulig forståelse for vigtigheden. Endvidere har vi implementeret et tilgængelighedsværkstøj i Word, der hjælper medarbejderne med at tjekke deres dokumenter, inden de gemmes som PDF-filer. Som udgangspunkt skal mest mulig information være tilgængelige som HTML og ikke præsenteres i dokumenter. Hvis der er særlige områder, vi bør koncentrere os om, er du velkommen til at kontakte vores webmaster.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.