Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://limfjordsraadet.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://limfjordsraadet.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://limfjordsraadet.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Hjemmesiden er testet med Google Chrome Lighthouse, suppleret med manuelle vurderinger af husets udvikler. Der er ikke foretaget manuelle test eller en dybdegående tilgængelighedsvurdering af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Forside
  Forsiden på sitet har følgende fejl/opmærksomhedspunkter: o Farven på links i Nyheder modul har for lav kontrast o Farven på tekst i artikel har for lav kontrast o Alternativ tekst på artikelbillede er ikke gyldig o Ingen kontrolelementer til at stoppe eller styre skift i banneret o Links med teksten ”Læs mere”. Linket skal indeholde en tekst eller title der beskriver hvad linket fører til.
 • Indholdssider
  Der er fundet følgende fejl i websitets indholdssider: o H2 overskrift er tom o Første overskrift på siden skal være en H1 - hvilket ikke altid er tilfældet.
 • Generelle fejl på websitet
  o Farven på links i øverste topmenu har for lav kontrast o Farven på tekst i sidefoden har for lav kontrast o Forsidelink på logo mangler title tekst Det betyder, at der er en række elementer i designskabelonen, som ikke overholder lovens krav til kontrastforhold.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter offentliggjort både før og efter 23. september 2018
  Sitet indeholder en del referater fra diverse møder, samt PDF dokumenter i form af årsrapporter. Det er besluttet at vi omdanner dem vi kan til HTML fremadrettet, og fjerne flere af de helt gamle dokumenter. Dog er det vurderet til at være en væsentlig stor byrde at omdanne alle dokumenter til HTML, da efterspørgslen er for lav.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Aalborg Kommune forventer at gå i luften med et nyt hjemmesidedesign i september 2022, og derfor er der taget en beslutning om ikke at få udbedret de eksisterende fejl på dette område, da Limfjordsraadet.dk er inkluderet i arbejdet med og lanceringen det nye hjemmesidedesign.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.