Tilgængelighedserklæring

Langeland Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://langelandkommune.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://langelandkommune.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Langeland Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://langelandkommune.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Kommunens hjemmeside leverandør Bleau A/S sikrer med løbende udvikling og opdateringer, at cmc-systemet (Bleau Borger) Dynamic Web overholder WCAG 2.1 . Bleau A/S har oplyst os om, at cms-systemet er gennemgået af Diversa A/S (tredjepar). Hertil evaluerer vi løbende webstedet med bl.a. værktøjet Accessibility Checker og Siteimproves web-værktøjer.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-filer
  Vi er i gang med at gøre alle PDF-filer web-tilgængelige i det omfang. at det er teknisk muligt. Det er en løbende proces hvor eksisterende dokumenter udskiftes med tilgængelige dokumenter i forbindelse med en fornyelse af eksisterende dokumenter.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Gamle lokalplaner, kirkefredninger o.l.
  Det vurderes at kun meget få har brug for indholdet. kontakte os på e-mail: post@langelandkommune.dk eller via funktionen "Giv os feedback" nederst på hjemmesiden hvis du har brug for hjælp.

Ikke omfattet af loven

 • Kommunalbestyrelsen-transmissioner
  Ca. hver månede transmitteres Kommunalbestyrelsens møder live.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder hele tiden på, at optimerer den tekniske del i samarbejde med vores hjemmeside leverandøre. Senest har vi implementeret en webtilgængelig-banner nederst på hjemmesiden hvor man bl.a. har adgang til adgang med tegn, feedback mekanisme mv.v Hertil har vi fokus på den indholdsmæssige del og at den hele tiden bliver optimeret. Vi vil løbende overvåge hjemmesiden ved hjælp af analyseværktøjer for herigennem at præsenterer den bedst mulige tilgængelighed for den besøgende.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.